Notícies més llegides



Alt Empordà


Roses

Nova edició dels Jocs Florals de Roses

Alt Empordà  -  18/04/2017  -  22:00

VI edició del certamen poètic dedicat a la vila de Roses


Aj.Roses

Aj.Roses




Aquest matí, membres del Rotary Club Roses-Empúriabrava i de l'Ajuntament de Roses, han presentat la VI edició dels Jocs Florals de Roses, certamen que fomenta la creació literària, concretament el gènere de la poesia, amb la població de Roses com a temàtica central. La presentació de poemes, oberta a totes les persones aficionades a la poesia, es pot realitzar fins al proper 26 de maig.

La temàtica central del concurs és el municipi de Roses i s'estableixen tres categories temàtiques específiques: Rosa Natural Roja, poema sobre la vila de Roses; Rosa Natural Groga, poema sobre la vida al mar a Roses; i Rosa Natural Blanca, poema sobre els monuments de Roses.

Cada participant podrà concursar a les categories que desitgi, amb un màxim d'una obra per categoria, tot i que només podrà obtenir un premi. Les obres han de ser originals, inèdites i no poden haver estat premiades en altres concursos. L'extensió ha de ser d'entre 14 i 40 versos i l'estructura mètrica és lliure. La llengua utilitzada en les categories Rosa Natural Groga i Rosa Natural Blanca ha de ser el català, mentre que en la categoria Rosa Natural Roja és on optar entre català o castellà. Cada poema ha de tenir un títol i ha d'estar signat amb un pseudònim.

Totes les categories tindran com a premi una placa commemorativa i 375 €. Els poemes guanyadors també es publicaran a la Revista de Festa Major que cada estiu edita l'Ajuntament.

Les obres s'han de lliurar electrònicament a través de www.seu-e.cat/web/roses, acompanyades per una instància genèrica amb les dades de la persona participant, fins al dia 26 de maig. El veredicte del jurat -format per l'assessor de Cultura de l'Ajuntament, un representant de Rotary Club, la directora de la Biblioteca Municipal, dos professors de literatura i una poetessa-, es farà públic el 24 de juny, a les 19 hores, al centre cultural Ca l'Anita.


Autor: Redacció


Arxiu adjunt

Jocs Florals





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...