Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

Unes 50 propostes d'activitats turístiques de Banyoles per al 2017

Pla de l'Estany  -  12/04/2017  -  22:46

Les novetats són la ruta dels recs, Des de la Tirona juguem en família i el joc Entre la pedra i l'aigua


Presentació activitats a Banyoles

Presentació activitats a Banyoles




Aquestes activitats adreçades als turistes que visiten Banyoles estan organitzades pel consistori banyolí i comencen aquesta Setmana Santa i acaben al desembre. S'ofereixen propostes classificades en el marc d'activitats de descoberta, activitats familiars, visites teatralitzades, activitats esportives i altres activitats d'oci. En total 51 activitats diferents, de les quals 45 són de l'Ajuntament de Banyoles i 6 de l'Ajuntament de Porqueres.

Enguany cal destacar que l'Ajuntament de Banyoles organitza activitats noves, tant en turisme cultural com en turisme esportiu adreçat a famílies. A més, hi ha les novetats de la ruta dels recs, Des de la Tirona juguem en família i el joc Entre la pedra i l'aigua.

La ruta dels recs és una nova proposta gratuïta d'itinerari guiat de 2,5 hores de durada. Els recs creen un laberint d'aigua que s'estén per tota la ciutat i ens parlen de temps passats, quan van ser responsables del creixement d'una Banyoles primer pagesa i després industrial. Al llarg d'aquesta passejada circular podrem conèixer com i quan van ser construïts els recs, quins usos tenien, s'observaran elements i edificis singulars (rentadors, bagants, molins, el límit, el tint...) i es descobriran quins animals els habiten. La sortida és als Banys Vells i s'ofereix a partir dels 10 anys a un màxim de 25 persones.

El joc familiar Des de la Tirona, juguem en família es tracta de fer una volta a l'Estany amb la barca Tirona afegint-hi jocs, dinàmiques d'observació de l'entorn, enigmes i explicació de llegendes. El cost és la tarifa de la barca que són 8 euros, però amb un preu reduït de 6,5 euros per a nens i nenes de 4 a 8 anys, i gratuït per a nens i nenes de 0 a 3 anys. Tanmateix, només s'ofereix a partir de 4 anys i en un màxim de 25 persones.

Una altra proposta adreçada al públic familiar és el joc dinamitzat Entre la pedra i l'aigua. Una activitat de 2 hores, gratuïta i que comença a Cal Moliner (a la plaça Major). Podreu descobrir quina solució van trobar els habitants de Banyoles per evitar les disputes per l'aigua, però caldrà voltar pel Barri vell i buscar coses amagades, observar, comptar, imaginar, respondre preguntes, prendre mides, descobrir... Una proposta per a un màxim de 25 persones a partir de 4 anys.

Per altra banda, es podran fer activitats que ja es feien i tornen a repetir enguany com ara Viu l'experiència del paper artesanal, La ruta de les pesqueres, La llegenda del Drac de Banyoles, La llegenda d'en Morgat, Fem memòria dels oficis antics, L'Abat Bonitus i les seves històries, En Blauet i el follet, Seguint el rastre de la llúdriga, En Blauet i els deu secrets i Ruta amb kangoojumps i descoberta de la torre mirador del nord de l'Estany.

Altres propostes que continuen per la seva bona acceptació són el Taller fem escuts, espases i màscares, Fes créixer el petit artista, Tallers de la Fira Gartstròmia i Exposició de flors de Banyoles, Tallers de la Fira de Nadal, Vine a fer el teu personatge fantàstic, Anem al museu amb el Sr. Darder, Els tresors de les Aloges, Que arriba l'abat o Nuptialis.

La regidora de Comerç, Consum, Fires i Promoció econòmica de Banyoles, Joana Vilà, ha manifestat que "des del 2007 que programem aquestes activitats turístiques, han funcionat molt bé, i hem triplicat el nombre de visitants a les activitats, passant de 700 persones el 2007 a 2.400 persones el 2016".

Es pot consultar més informació de les activitats a l'Oficina de turisme de l'Estany, al telèfon 972 57 34 70 o al correu electrònic turisme@ajbanyoles.org


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...