Notícies més llegides




Entrevistes


campllong

Lluís Freixas: “La gent podrà celebrar Sant Jordi a la Fira de Campllong”

Entrevistes  -  07/04/2017  -  00:17

Els dies 22 i 23 d'abril arriba la 35a edició de la Fira Comarcal de Primavera de Campllong


Lluís Freixas

Lluís Freixas



Lluís Freixas



Lluís Freixas





Només falten dues setmanes per la Fira Comarcal de Primavera de Campllong, i per comprovar que tot estigui a punt, hem parlat amb l'alcalde del municipi, Lluís Freixas. Enguany la fira compleix 35 anys i un dels plats forts serà la celebració del Concurs de Vaca Frisona, que aquest any serà d'abast nacional. Una altra de les activitats destacades serà la 2a edició de l'Encargola't, un espai gastronòmic on la gent podrà tastar plats vinculats amb el cargol. Durant l'entrevista amb Freixas, també volem saber si la coincidència amb Sant Jordi pot fer variar l'afluència de públic. "És possible que l'estada de la gent a la fira sigui més curta però estem segurs que l'afluència de públic serà similar a la d'edicions anteriors. El que ens convé és que faci un bon dia per tal que la gent pugui gaudir de Sant Jordi i de la Fira Comarcal de Primavera de Campllong", ha explicat Freixas. Finalment, l'alcalde d'aquesta localitat de poc més de 500 habitants també reflexiona sobre l'ampliació de la C-25 en el tram que connecta Campllong amb Riudellots i també la millora de la carretera que va a Fornells de la Selva. A més, Freixas també analitza quin és l'estat de la fibra òptica al municipi i les conversacions amb Telefònica.

Quines novetats podrem veure a la Fira Comarcal de Primavera de Campllong?

La novetat més destacada és el Concurs Morfològic de Vaca Frisona, que aquest any és a nivell nacional. Això voldrà dir més participació i més qualitat. De fet, més del 45% de les vaques frisona de Catalunya les podem trobar a la província de Girona, d'aquí que Campllong sigui el lloc escollit per celebrar-hi una nova edició del concurs. Evidentment això també ens obliga a adaptar les instal·lacions a la normativa. Fins ara la carpa sempre feia uns 15 uns metres d'amplada i aquest any en farà uns 20. Pel que fa a la llargada, passarem de 70 a 95 metres. La fira estarà dividida en dos espais: un darrere del Pavelló i l'altre situat a la zona verda de davant l'església. L'espai és el mateix que cada any però es va movent a poc a poc. La fira està tancada per un tema de seguretat, i la gent només haurà de pagar un euro per accedir-hi. És un preu simbòlic perquè si volguéssim fer diners llavors faríem pagar molt més.

Enguany celebrem la 2a edició de l'Encargola't, per tant, no es tracta d'una novetat. L'única cosa que canvia és la ubicació: l'any passat es va fer al Pavelló i enguany ho fem en una carpa situada al costat de la carpa comercial. En aquest espai hi participen 6 restaurants, i la gent podrà venir a menjar cargols o plats en què el cargol sigui el gran protagonista. Això es farà tant el dissabte com el diumenge. El que sí és una novetat és la celebració de la 1a Fira de Playmobil de Campllong. Segur que serà tot un èxit!

El segon dia de la fira coincideix amb Sant Jordi. Creieu que això pot afectar en el nombre de visitants?

És cert que hi haurà gent que voldrà anar a passejar per la Rambla però creiem que també tindran temps de venir a Campllong. De fet, dins la fira farem un espai Sant Jordi, on la gent podrà comprar llibres i roses. Crec que ni ens perjudica ni ens beneficia. És possible que l'estada de la gent a la fira sigui més curta però estem segurs que l'afluència de públic serà similar a la d'edicions anteriors. El que ens convé és que faci un bon dia per tal que la gent pugui gaudir de Sant Jordi i de la Fira Comarcal de Primavera de Campllong.

Com ha canviat la Fira Comarcal de Primavera al llarg d'aquests 35 anys?

Ha canviat moltíssim. La fira evoluciona amb petits detalls i l'essència es manté. Fa uns 20 anys que la fira cada vegada és més potent a nivell comercial. Abans la fira durava un dia i mig, i els últims anys -amb d'implementació dels dos dies- la fira ha tingut un impuls comercial molt gran. Hi ha moltes parades d'artesans, tenim maquinària, oferim serveis, i això genera un volum de negoci important dins la fira. La gent sap quan es celebra la fira i s'inscriuen sense que hàgim d'anar al darrere. El cert és que els nostres preus són força assequibles, i el fet d'oferir dos dies de fira també agrada molt a les empreses. En aquest sentit, també ens adaptem a la demanda de la gent i a les seves necessitats. Un bon exemple és la 'visita al Museu d'eines antigues del camp i d'oficis tradicionals de Campllong'. Des de l'any passat, acostem la gent al Museu amb un trenet que només val 1 euro. L'entrada és gratuïta i els visitants hi podran veure més de 1.400 peces exposades.

Quin és el perfil de persones que venen a Campllong?

Combinem el públic familiar amb el professional. Tothom s'ho passa bé. Mentre un adult mira una estufa, una planta de jardineria o productes d'artesania; els nens poden disfrutar de les activitats infantils. Tenim espais lúdics adreçats a nens i adolescents. Durant la fira, com a mínim, sempre hi haurà dues activitats paral·leles. Des de l'inici fins al final, sempre hi ha moviment. Poden veure la 22a Tractorada de Tractors Antics, el 23è Trofeu d'Agility, l'Exhibició del 'Batre', i diferents tipus de mostres, exposicions, espais gastronòmics, parades, etc. Són dos dies molt intensos. El que tenim clar és que sempre ha d'haver-hi moviment i any rere any mantenim i afegim allò que creiem que agrada més.

La intenció és donar-vos a conèixer més enllà de les comarques gironines, o aposteu per un creixement moderat?

Potenciem la promoció als pobles del voltant i també arribem a Girona ciutat. Bàsicament intentem arribar a les comarques gironines i és evident que també arribem a comarques com Osona. El cert és que el pressupost destinat en comunicació sempre és molt ajustat a les necessitats. Ja fem algun anunci a nivell nacional però som conscients de les nostres limitacions, i ja està bé. Si a la fira vinguessin 10.000 persones més, no ens tornaríem bojos. Tenim 40.000 metres quadrats, per tant, d'espai no ens en falta. Tot i això, ja ens conformem en fer els números de l'any passat. Ja ve gent de fora però no podem arribar a tot arreu. De fet, si algú ja ha vingut a la fira i s'ho ha passat bé, sabrà quan es fa i ens seguirà pel web o a través de les xarxes socials.

Més enllà de la Fira, una de les qüestions que afecta el municipi serà l'ampliació de la C-25.

Sí, la C-25 ha sortit a concurs, i esperem que aquesta ampliació ofereixi més seguretat. Hem de pensar que per aquesta carretera cada dia hi circulen 12.000 cotxes dels quals un 20% són camions. Hi ha punts de la carretera que només fa set metres i no hi ha vorals. Evidentment això és perillós si vas en bicicleta o a peu. L'ampliació afectarà el tram que va de Riudellots a Campllong, i gràcies a la ruta verda ens podrem comunicar. Millorarem la seguretat i la gent es podrà desplaçar d'un lloc a l'altra a peu o en bicicleta. És una bona notícia. Amb aquesta obra podrem tornar a la normalitat, i la normalitat és una bona comunicació entre dos nuclis urbans que només estem separats per dos quilòmetres. A més, d'aquí poc també estarem ben connectats amb Fornells de la Selva. Farem una carretera de tres metres per banda, cuneta i a un costat, el carril bici. Per tant, ara només faltarà estar ben connectats amb Cassà i Sant Andreu. Estem molt satisfets perquè aquestes obres també representen una adaptació al nostre entorn natural, fet que permetrà que molta gent pugui practicar esport i salut sense problemes de seguretat.

La falta de fibra òptica a Campllong va obligar a tancar el dispensari. Com està el tema?

El tema de la comunicació a Campllong és molt complex. A l'Ajuntament tenim problemes, i el cert és que costa molt tractar amb Telefònica. Actuen amb prepotència i només pensen en el negoci. Com a empresa es pot arribar a entendre, però no si ets una empresa que ofereix un servei públic. Així no es fan les coses. No pot ser que paguem el mateix que un habitant de Barcelona, i nosaltres –per ser menys habitants- no tinguem accés a aquest servei. És una vergonya. Tot i això, ja estem buscant altres alternatives i ben aviat tindrem fibra òptica.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...