Notícies més llegides




Catalunya


Catalunya

Enric Millo destaca el realisme d'uns pressupostos que situen a Catalunya com la comunitat autònoma més beneficiada

Catalunya  -  05/04/2017  -  22:47

El delegat del Govern subratlla que els PGE són executables al 100% i "mantenen íntegrament els compromisos adquirits pel president del Govern la setmana passada"


Enric Millo

Enric Millo




El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha defensat avui "l'evidència" que els Pressupostos Generals de l'Estat per al 2017 situen a Catalunya al capdavant del rànquing d'inversió per comunitats autònomes, en concret un 192,7% per sobre de la mitjana nacional per CC.AA. (718,27 milions d'euros per sobre de la mitjana). "Aquest és un pressupost realista, que s'executarà al 100% i suposa el manteniment íntegre dels compromisos adquirits la setmana passada pel president del Govern, Mariano Rajoy, amb Catalunya", ha destacat.

Millo ha recordat el "caràcter plurianual" dels 4.200 milions d'euros d'inversió en obra pública a Catalunya fins al 2020 compromesos per Mariano Rajoy, un període que es correspon amb el de la legislatura. La inversió prevista a Catalunya pel Grup Foment als pressupostos ascendeix a un total de 1.091 milions, el que suposa un increment d'un 7,1% (72,57 milions d'euros) respecte al pressupost real del 2016, amb 1.018,5 milions disponibles.

En aquest sentit, Millo ha posat en relleu la inversió del Govern d'Espanya en matèria de carreteres, amb 216,8 milions d'euros, un 22,01% superior a la prevista al pressupost real del 2016. També en ferrocarrils, amb 608,9 milions d'euros per al desenvolupament d'actuacions. Un capítol en el qual destaca el Corredor Mediterrani, amb una dotació de 204,9 milions d'euros, l'accés ferroviari a l'Aeroport de Barcelona-El Prat (124,3 milions d'euros), les Obligacions de Servei Públic de Renfe (117,3 milions d'euros) i una partida addicional per les obres de l'entorn de la Sagrera de 15 milions d'euros. Només en el Servei de Rodalies Renfe s'han consignat 270,8 milions d'euros.

En aeroports, es preveu una inversió total de 52,68 milions d'euros per enguany, mentre que en matèria de ports es preveu una inversió total de 210,98 milions d'euros. El nou accés sud viari al port de Barcelona, les obres del qual van iniciar l'any 2014, compten amb una dotació pressupostària de 23,1 milions d'euros, i per l'execució de l'accés ferroviari definitiu al Port de Barcelona, 4 milions.

El delegat del Govern també ha cridat l'atenció en "l'especial esforç del Govern per reforçar les polítiques socials" al conjunt d'Espanya, amb una despesa que suposa gairebé el 56% del pressupost i ha augmentat un 1,7% respecte a 2016. Només la partida destinada a Sanitat ascendeix a 4.093 milions, un 2,3% més que l'any anterior, i per a pensions s'han assignat 139.647 milions d'euros, 4.198 milions més que l'any 2016. L'educació ha rebut 2.525 milions d'euros, amb una dotació de 1.420 milions per a beques i ajuts a l'estudi. "Gràcies a la recuperació econòmica i a l'increment d'ingressos derivats de les reformes que ha fet el Govern en els últims anys ara tenim aquests pressupostos que jo valoro molt positivament", ha resumit Enric Millo.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...