Notícies més llegides




Catalunya


Barcelona

Societat Civil Catalana presenta la seva nova sectorial: Intercultural

Catalunya  -  04/04/2017  -  21:15

Álex Ramos ha assegurat que un dels grans objectius de la creació d'aquesta sectorial és "ampliar la nostra influència sobre la ciutadania"


SCC

SCC




Societat Civil Catalana ha presentat aquest dimarts la seva nova sectorial anomenada Intercultural al Centre Cívic Pati Llimona de Barcelona. L'acte ha comptat amb les intervencions del vicepresident de l'entitat i responsable de les sectorials de l'associació, Álex Ramos; el coordinador d'aquesta sectorial, Jairo Ernesto Silva; la presidenta emèrita de la Federació d'Associacions Americanes a Catalunya (FASAMCAT), Laura Rojas; i el vocal de la Junta Directiva, Joaquim Coll; i ha estat moderat per la vocal de la sectorial Intercultural, Diana Dinu.

Álex Ramos ha assegurat que un dels grans objectius de la creació d'aquesta sectorial és "ampliar la nostra influència sobre la ciutadania" i ha destacat que encaixa perfectament amb l'esperit "transversal" de l'entitat. A més, el vicepresident de Societat Civil Catalana ha fet especial èmfasi que la sectorial Intercultural és especial per la diversitat, tenint en compte que "és encomiable que ciutadans d'altres països ens vulguin acompanyar davant la situació que es viu a Catalunya" i ha reiterat que la sectorial és "diversa i plural" i els seus components "se senten també catalans i espanyols".

Jairo Ernesto Silva, per la seva banda, ha iniciat la seva intervenció recordant que els que participem a Societat Civil Catalana ho fem a títol individual i que l'associació no forma part de cap partit. El coordinador de la sectorial Intercultural nascut a Colòmbia ha destacat que a la sala de la presentació hi hagi "multiculturalitat" i que "cal fer un pas endavant i implicar-nos en evitar que el procés independentista segueixi endavant".

D'altra banda, Laura Rojas, de Veneçuela, ha felicitat Societat Civil Catalana per haver creat aquesta sectorial i ha recordat que els estrangers són l'11% del total de la població espanyola i que, l'any 2014, va ser el país que més estrangers va nacionalitzar. Per aquest motiu, la presidenta emèrita de FASAMCAT ha deixat clar que "la nostra capacitat d'incidir en la política no ha de ser ignorada, podem ser decisius", perquè "som diversitat i l'hem de promoure". A més ha assegurat que "la política és una eina que ha de ser utilitzada amb responsabilitat" i els ciutadans han de "confiar en els seus representants", que han d'estar "allunyats" del foment de la confrontació.

Finalment, Joaquim Coll, en nom de la Junta Directiva, ha volgut expressar el seu agraïment a les persones que componen la sectorial Intercultural i a totes les que han assistit a l'acte de presentació. "Us necessitem molt, us demanem ajuda perquè a Catalunya tenim una fractura", ha assegurat. El vocal de Societat Civil Catalana ha deixat clar que, tot i que els independentistes "no aconseguiran el seu somni", la realitat és que "hi ha una fractura social i lingüística" i, per tant, el treball que es realitzi des d'aquesta sectorial és "fonamental" per fer front a aquest conflicte cultural que hi ha a Catalunya.

Durant l'acte de presentació s'han pogut veure diversos vídeos que recullen el testimoni de persones que formen part de la sectorial.

Sumant la sectorial Intercultural, Societat Civil Catalana ja compta amb un total de 12 sectorials que treballen diàriament en la seva respectiva especialitat: Salut, Joves, Gent Gran, Ensenyament, Juristes, Comunicació i Arts, Intercultural, Economia i Empresa, Seguretat i Prevenció, Treballadors i Funcionaris, Obra pública i Edificació, Barça per la concòrdia.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...