Notícies més llegides




Besalú, Vila Comtal


Besalú

La vila de Besalú es prepara per celebrar la Processó dels Dolors

Besalú, Vila Comtal  -  24/03/2017  -  20:35

El divendres 7 d'abril també es commemorarà el Mil·lenari de la Veracreu i del Bisbat de Besalú (1017-2017)


Processó dels Dolors de Besalú

Processó dels Dolors de Besalú




D'aquí a dues setmanes arriba una de les manifestacions religioses més destacades del cicle quaresmal de Catalunya: la Processó dels Dolors de Besalú. Enguany, la celebració coincideix amb la commemoració del Mil·lenari de la Veracreu -el 1017 va arribar a la vila de Besalú- i també de la creació del Bisbat de Besalú. Des de principis d'any s'estan fent actes per celebrar aquest aniversari però, sense cap mena de dubte, la Processó del divendres 7 d'abril és el moment més esperat per tots els seus seguidors. En els seus 318 anys d'història, la Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors reuneix a centenars de persones que no es volen perdre la processó. Durant el seguici, controlat en tot moment pels arrengladors amb vesta i per l'ordre dels passos recitats per Jordi Juncà, la devoció i el silenci s'agafen de la mà confirmant-nos que estem davant d'una de les celebracions més antigues i importants de la Setmana Santa. De fet, la rellevància d'aquesta festivitat ja es va demostrar ara fa 12 anys, quan la Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Besalú va ser premiada amb la Creu de Sant Jordi 2005.

Aquest 2017, el sr. Jordi Juncà continuarà sent el Mestre de Cerimònies de la Processó dels Dolors -ho és des del 1999- compartint protagonisme amb Isidre Vergés Pou, que aquest any serà el Prior de la Festa de la Mare de Déu dels Dolors. La festivitat del divendres 7 d'abril començarà a les 12 del migdia amb la Missa Solemne que comptarà amb l'acompanyament d'orquestra i cant dels Goigs. Tot seguit, la Priora de l'any passat, Sabina Oliveras, farà lliurament del penó al prior d'enguany, Isidre Vergés. Ja a la tarda, a l'església de Sant Vicenç, es portarà a terme la conclusió del Quinari amb Corona dels Dolors. Dues hores més tard, a les 7 de la tarda, es farà una missa i en acabar, el Cos d'Estaferms i el Maniple de Manaies desfilaran pels carrers de Besalú i aniran a cercar a les autoritats de la Comtal Vila. A partir de les 9 de la nit arribarà un dels moments més esperats: la sortida de la Processó des del monestir de Sant Pere. Quan acabi el seguici, els assistents acompanyaran al prior Isidre Vergés i escoltaran el seu discurs d'agraïment. Si l'any passat va ser la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, enguany la Processó dels Dolors de Besalú comptarà amb la presència de l'expresident de la Generalitat, Artur Mas.


Autor: Redacció


Arxiu adjunt

Programa Processó dels Dolors 2017





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...