Notícies més llegides




Esports


Tossa de Mar

Tossa estrena Via Brava entre la Platja Gran i la Mar Menuda

Esports  -  24/03/2017  -  13:03

L'itinerari de Tossa, de 300 metres de recorregut, s'incorpora a la xarxa d'itineraris marins de la Costa Brava, la primera experiència turística marítima d'arreu del món catalogada com a sostenible


Gisela Saladich i Miquel Sunyer a la Via Brava

Gisela Saladich i Miquel Sunyer a la Via Brava




L'Ajuntament de Tossa s'ha adherit al projecte "Vies Braves", la xarxa pública d'itineraris marins de la Costa Brava, amb l'objectiu d'ampliar la seva oferta turística, esportiva i de promoció econòmica des de Setmana Santa fins a setembre. La nova ruta de Tossa de Mar unirà la Platja Gran amb la Platja de la Mar Menuda passant per la desapareguda platja del Reig.

Tossa estrenarà aquesta Setmana Santa la seva Via Brava, un nou itinerari marí que permet explorar nedant o fent immersió lleugera el litoral de la Costa Brava. L'itinerari marí de Tossa té 300 metres de recorregut i és de dificultat baixa, fet que permetrà gaudir-ne a "tots els públics sense distinció d'edat o forma física. És una via que convida a apropar-te al mar", en paraules de Miquel Sunyer, impulsor del projecte.

La nova ruta estarà abalisada fins al mes de setembre i compta amb panells informatius on es detalla el nom, el mapa topogràfic i les característiques de la via, a més d'indicacions sobre la biodiversitat i les característiques del fons marí.

Durant l'estiu, la Via Brava de Tossa acollirà una dotzena d'activitats pensades per a fomentar la descoberta, de manera lúdica, saludable i sense riscos, del fons marí. Aquestes sessions gratuïtes promouen les trobades per nedar en grup, la iniciació a la natació d'aigües obertes i la pràctica de la immersió lleugera.

Per posar en marxa el projecte a Tossa, l'Ajuntament ha signat un acord amb l'empresa Vies Braves Swimming SL per un període de dos anys prorrogable a dos anys més. El conveni, que compta amb el suport d'associacions veïnals i professionals de la població, contempla la realització de neteges marines a la mateixa via i la realització de diverses proves esportives a l'itinerari de Tossa, com el "Vies Braves Non Stop" o la "Swim Run".

Amb l'acord, Tossa apareixerà a tots els espais de publicitat que porti a terme l'empresa (panells en rodes de premsa, fulletons informatius, cartelleria, premsa, radio, televisió, webs, etc).

La regidora de Turisme i Promoció Econòmica, Mª Àngels Pujals, explica que "aquest projecte permet diversificació i desestacionalització del turisme; captar nous segments de mercat; promocionar la destinació; promoure el coneixement, l'ús racional i sostenible dels recursos naturals; promocionar esport i salut; i pot ser un reclam lúdic, amb fotografia submarima". Pujals conclou que "aquesta col·laboració és una eina amb gran potencialitat per contribuir a la planificació de l'esport local així com al disseny de polítiques transversals amb altres àmbits, molt especialment el del comerç i el de turisme, així com contribuir a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania mitjançant la progressiva incorporació de la pràctica esportiva com un hàbit d'estil de vida actiu i saludable".


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...