Notícies més llegides



La Selva


Santa Coloma de Farners

La Selva distingeix el talent emprenedor de Pol Ribas

La Selva  -  23/03/2017  -  16:50

El jove vilobinenc, impulsor de l'empresa EsPCializados Media, SL, s'ha imposat a més de 300 iniciatives empresarials assessorades des del Servei de Creació d'Empreses


Reconeixement a l'empresa Grupo Espcializados Media SL/GN

Reconeixement a l'empresa Grupo Espcializados Media SL/GN




El Consell Comarcal de la Selva ha reconegut aquest migdia l'empresa Grupo Espcializados Media SL, impulsada pel jove emprenedor Pol Ribas, com a Millor Iniciativa Empresarial posada en marxa durant l'any 2016. El projecte s'ha imposat així a més de 300 iniciatives que, com la de Ribas, han rebut assessorament des del Servei de Creació d'Empreses de l'ens. La distinció ha valorat criteris com l'esperit emprenedor i el caràcter tecnològic del guardonat, el creixement de l'empresa en poc temps i la generació de llocs de treball.

Durant l'acte de lliurament del guardó, que ha tingut lloc al Centre Eix de Negoci de Santa Coloma de Farners, Ribas ha manifestat la seva voluntat d'aportar "nous tipus de continguts amb la creació de nous mitjans". En aquest sentit, i més enllà d'EsPCializados, un mitjà de comunicació online sobre tecnologia digital, el vilobinenc i el seu equip han creat recentment una nova plataforma destinada a la literatura romàntica –Picaronia.com- i ja tenen en ment nous projectes que veuran la llum en un futur proper.

Enguany, i degut al gran volum de treball que impossibilitava a Ribas compaginar feina i estudis (cursa enginyeria informàtica a la Universitat de Girona), la iniciativa del jove emprenedor selvatà ha pres una nova dimensió i s'ha constituït com a empresa, una companyia que actualment compta amb una dotzena de treballadors repartits per tot l'Estat. "Som una empresa de mitjans de comunicació online que aspirem a expandir-nos amb una nova filosofia informativa", ha detallat el premiat abans d'especificar quin és l'altre gran valor afegit dels seus espais a la Xarxa: "Volem fer un pas més i oferir descomptes exclusius als subscriptors, per exemple, no només cenyir-nos en la difusió de notícies".

Per la seva banda, el conseller d'Empresa de l'ens selvatà, Pere Mas, ha aprofitat el seu parlament per destacar el talent creixent que any rere any ha de tenir en compte aquest guardó per atorgar el seu veredicte. Per acabar, Martí Juanola, director d'El Centre-Eix de Negoci i assessor del projecte de Ribas, ha manifestat que és un "orgull" disposar de joves talentosos com en Pol: "Aquest talent s'ha de retenir i treballar, aquí al centre hem intentat aglutinar aquesta experiència a nivell de formació i ajudar-lo en els dubtes que li anaven sorgint".

Un treball de recerca, l'origen
L'aventura empresarial de Ribas va començar de manera autodidacta i va començar a agafar forma amb el treball de recerca de l'institut. Més endavant, aquest cos encara es va esculpir amb més concreció al Centre Eix de Negoci de Santa Coloma de Farners, on s'ha acabat de fer gran aixoplugat sota l'empresa Grupo EsPCializados Media SL, companyia que va sorgir després que el jove emprenedor conegués el seu actual soci al recent Mobile World Congress de Barcelona.
El guardó com a Iniciativa Emprenedora La Selva 2016, escenificat amb un diploma lliurat avui al migdia, brinda a Ribas la possibilitat de rebre un pla de mentoria a càrrec de SECOT (Sèniors Consultors Tècnics) durant tot aquest exercici amb l'objectiu d'ajudar la seva empresa a consolidar-se i créixer.

"Sóc dels qui pensa que cal fracassar per millorar"

Com gestiones l'evolució que ha tingut el teu projecte?
Pol Ribas. Realment no m'ho esperava, tot va començar com un hobby i ho he anat combinant, primer amb el batxillerat i ara amb la universitat. Per arribar fins aquí he hagut de llegir i fer moltes proves, no hi ha una guia escrita i al principi vaig haver de progressar sense anar agafat de la mà de ningú.

El teu objectiu és revolucionar els mitjans convencionals?
P.R. Sí, exacte. Volem aportar un nou valor com a empresa de mitjans de comunicació. A part d'un contingut de més qualitat, el que volem és oferir un altre tipus de contingut que beneficiï realment a l'usuari final, ja sigui a través de descomptes a botigues o a la millor integració de l'usuari en el projecte.

El darrer projecte és sobre literatura romàntica. Els mitjans que planteges sempre seran així de concrets?
P.R. Al començament sí. Ara hem de créixer i sabem que amb una temàtica com el futbol o la política no ho podem fer. Quan tinguem més força i més poder econòmic sí que apostarem per mitjans que puguin tenir moltes més visites.

Els estatunidencs diuen que cal fracassar per tenir èxit. Penses així tu també?
P.R. Sí, sóc dels qui pensa que és necessari fracassar per millorar. Fracassar i també treballar de manera dura i intensa. Jo m'he passat nits senceres dedicant hores i hores al projecte, per exemple.


Autor: J.N/ GN





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...