Notícies més llegides



Entrevistes


Riudellots de la Selva

Montserrat Roura (alcaldessa de Riudellots): “Sempre pensem en projectes”

Entrevistes  -  16/03/2017  -  15:37

"Recentment s'han pogut veure actuacions destacades com l'ampliació del Pavelló, o la inauguració de la coberta de l'Escola", ha comentat Roura


Montserrat Roura, alcaldessa de Riudellots

Montserrat Roura, alcaldessa de Riudellots



Montserrat Roura



Montserrat Roura





Nascuda a Riudellots de la Selva (8 de novembre,1957), Montserrat Roura afronta la seva quarta legislatura com alcaldessa de Riudellots de la Selva amb les mateixes ganes que el primer dia. "Portem una trajectòria llarga en la qual els equips de govern han anat variant i sempre hem buscat el millor pel municipi. Si res ho impedeix, em tornaré a presentar a les eleccions", ha assenyalat Montserrat Roura. Llicenciada en Psicologia per la UAB, l'actual alcaldessa de Riudellots també ha sigut Diputada del Parlament de Catalunya i Directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. Durant l'entrevista, Roura explica que la situació econòmica de Riudellots és molt bona i assegura que "sempre tenen projectes al cap". La conversa amb Montserrat Roura arriba pocs dies després de la inauguració de l'ampliació del Pavelló Municipal d'Esports, i també de l'èxit d'una nova edició del Fiporc. Infraestructures, cultura, transparència i medi ambient són algunes de les temàtiques tractades amb l'alcaldessa de Riudellots de la Selva.

Pràcticament estem arribant a l'equador de la legislatura. Quins projectes s'han fet o es volen portar a terme durant aquest mandat?

Sempre pensem en projectes que poden beneficiar el nostre municipi. De fet, ara estem executant iniciatives que volíem aplicar al llarg de l'anterior legislatura. L'Ajuntament de Riudellots de la Selva no té ni tenia deute, i per tant, tenim legitimitat per poder invertir en allò que creiem òptim pels habitants del nostre poble. Malauradament, la llei espanyola ens impedia invertir en infraestructures malgrat que la nostra situació econòmica era molt bona. En aquest sentit, considero que la passada legislatura va ser la pitjor que hem viscut, ja que teníem els recursos però ens obligaven a ser com qualsevol municipi que arrossega un gran deute. Va ser frustrant. Ara la situació ha canviat i la gent de Riudellots ja ha pogut veure actuacions destacades com la recent ampliació del Pavelló Municipal d'Esports, o la inauguració de la coberta de l'Escola. Aquesta darrera acció permetrà que tinguem una coberta de 900 metres quadrats per poder-hi fer activitats a aixopluc. Durant aquesta legislatura també hem fet una millora de l'entorn del Centre de Serveis de la Gent Gran per tal de fer-lo més còmode i practicable. Finalment, també hem aprovat canviar la lluminària de l'Escola i la Llar d'Infants, i hem començat a fer el mateix amb els fanals de la urbanització Mas Joals. De mica en mica estem actualitzant la il·luminació de diferents punts del municipi. A principis del 2018 posarem en marxa la renovació del nucli antic de Riudellots, i també tenim prevista la renovació de la lluminària de la urbanització Can Jordi, que és la més vella del poble. Com pots veure, sempre tenim projectes al cap!

L'ampliació del Pavelló és el projecte estrella de la legislatura?

Ens hem concentrat molt en aquesta actuació, i de fet s'hi ha destinat quasi un milió d'euros. El cert és que aquesta remodelació era del tot necessària, ja que havíem d'atendre la demanada que ens arribaven des dels mateixos equips i les entitats associatives de Riudellots. No és un municipi que hagi crescut en població -ara tenim poc més de 2.000 habitants- però sí que ha augmentat la demanda per poder-hi fer activitats vinculades a la salut.

Quines actuacions esteu fent des de l'àmbit de la cultura?

A l'Escola hi ha un projecte iniciat ara fa uns anys i que va a l'alça. Es tracta de l'Aula Musical de la Selva, que va vinculada a la del Gironès. Aquest any ens han proposat ampliar despesa en instruments, i també ho hem fet. També vinculat amb la música, tenim un conveni amb l'Orquestra Jove de la Selva. Un cop a l'any venen a Riudellots per oferir-nos un concert, i enguany vindrà la secció de vent. També els hi obrim les portes de les aules musicals per tal que hi facin assajos. De fet, ahir mateix vam tancar el calendari d'assajos i hi haurà dies que al poble tindrem fins a 5 orquestres fent assajos. Per tant, tenint en compte les dimensions de Riudellots, és evident que estem molt implicats amb el món de la cultura. Ho estem dinamitzant al màxim per tal que els joves potenciïn les seves qualitats i disfrutin d'un àmbit cabdal com és la cultura.

Ara que em comentaves el tema de les dimensions de Riudellots, fa poc que s'ha celebrat el Fiporc 2017, un esdeveniment que ha rebut molts visitants. Voleu que la fira segueixi creixent?

No ens sentim col·lapsats però tampoc pretenem que això s'hagi de triplicar. Nosaltres ja hem aconseguit arribar als 10.000 visitants. Per tant, considerem que, per la dimensió del poble, estem molt satisfets i de fet ja estem preparant la 5a edició de la fira. És un esdeveniment que dura tot l'any i la pretensió és que sigui un èxit no només per la gent del poble, sinó per tots els visitants que arriben d'arreu de Catalunya. Enguany ens hem assabentat que fins i tot ve gent del País Basc, Aragó o el País Valencià. Es tracta de fer una programació atractiva i crec que ho estem aconseguint.

Últimament esteu d'enhorabona. Fa unes setmanes que es va anunciar el projecte FEDER que beneficiarà al municipi. Ens podries fer-nos un breu resum d'aquesta notícia?

Sí, es tracta del projecte 'Caldereres, xarxes de calor i instal·lacions per a la producció d'estella' amb el qual instal·larem calderes de biomassa per a ús d'aigua calenta en edificis del poble. És un projecte d'un cost considerable que es va presentar en l'àmbit comarcal -si podien acollir aquells pobles que ho volguessin, i nosaltres ho vam fer- per tal de poder implantar bombes de biomassa a Riudellots. La intenció és tenir una capacitat calefactora que cobreixi tres equipaments públics de Riudellots de la Selva com són l'Escola, la Llar d'Infants i el Centre de Serveis. Estem satisfets perquè d'aquesta manera contribuïm a respectar el nostre entorn natural. En aquest sentit, vinculat amb el nostre respecte al medi ambient i també per la seguretat de les persones, portarem a terme l'ampliació del carril bici. El Departament de Territori i Sostenibilitat adequarà la carretera que va des de Campllong fins a l'A2, ja que fins ara no teníem voral. És una zona amb molta boira i en la qual hi circula gent que va amb bicicleta. Pensem que aquesta actuació és del tot necessària, sobretot per motius de seguretat. És una vella reivindicació i ara es començaran unes obres que serviran per completar el trajecte que va des de Campllong fins a Riudellots de la Selva. A partir d'aquí, resoldrem des de Can Mestres fins a l'A2. Un cop arribats aquest punt, volem travessar per sota del pont i arribar fins a l'Aeroport. Hi ha molta gent que va a peu des de Riudellots fins a l'Aeroport i creiem que aquest carril bici també és indispensable.

Els casos de corrupció continuen esquitxant a molts ajuntaments del país. Quines mesures apliqueu per ser el màxim de transparents possible?

Des de l'Ajuntament de Riudellots apliquem un programa de transparència total. De fet, ja ens han premiat dues vegades per aquesta bona gestió en matèria de transparència. Ens ho han concedit durant dos anys amb una puntuació molt alta, i per tant, és evident que estem treballant de valent per ser més accessibles que mai. La gent ha de saber com es treballa al seu ajuntament, és totalment necessari. Dit això, la gent del nostre poble és conscient que, a banda de rebre certificats que ho confirmen, som un consistori transparent.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...