Notícies més llegides



Catalunya


Barcelona

Millo defensa l'eficiència dels Punts d'Inspecció Fronterers a Catalunya

Catalunya  -  16/03/2017  -  00:15

Millo recorda que "les inspeccions no afecten l'economia de manera global sino la seguretat de manera particular"


Reunió Enric Millo amb el conseller d’Empresa i Coneixement

Reunió Enric Millo amb el conseller d’Empresa i Coneixement




El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha mantingut avui una reunió amb el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, que ha transcorregut amb "cordialitat i lleialtat". Arran de la trobada, s'han establert "mecanismes de diàleg i cooperació permanents" sobre el funcionament dels Punts d'Inspecció Fronterers (PIFs) a Catalunya, dels quals Millo ha defensat la seva "eficiència". Segons ha destacat, Catalunya és la unitat que millor temps d'emissió de certificats posseeix, amb una mitjana situada entorn les 24 hores enfront de les 30 hores del conjunt de l'Estat.

Segons ha exposat Millo, els temps d'inspecció "són els que necessiten la seguretat alimentària de les famílies i en cap cas són excessius". El procés en total, des de l'arribada d'una mercaderia en vaixell fins a la sortida del port llesta pel seu consum, se situa entorn els 4 dies, ha explicat. A més, el percentatge de contenidors que són inspeccionats pels serveis d'inspecció en frontera és d'un 2,72% , que no entorpeix "una activitat tan dinàmica com és l'exportació de productes".

El delegat ha manifestat que el Govern d'Espanya treballa de manera coordinada amb tots els agents econòmics implicats en el procés. Ja al 2014 va crear-se un grup de treball multidisciplinar, després d'una reunió entre la Subdelegació del Govern a Barcelona i la Direcció General de l'Autoritat Portuària de Barcelona, per tal de procurar "la millora sostinguda" del procés d'inspecció, ha destacat Millo. Les conclusions d'aquest grup de treball han estat traslladades avui al conseller d'Economia i Empresa per tal d'aclarir "els dubtes i imprecisions" que poguessin existir.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...