Notícies més llegides




Política


Els parlaments autonòmics van costar 336 milions d'euros als contribuents

Política  -  15/03/2017  -  17:22

La cambra catalana és la que té el pressupost més elevat i un cost més alt per cada parlamentari





Els parlaments autonòmics van costar 336 milions d'euros als contribuents espanyols l'any 2016, segons un estudi de Convivència Cívica Catalana que indica que la cambra més cara de l'Estat és la de Catalunya, amb un pressupost de 51,9 milions, seguida dels parlaments andalusos (39,9) i basc, amb 33,1 milions. Una de les partides de despeses més grans són les referides a personal, que entre totes les cambres, pugen a 187 milions d'euros, més de la meitat del cost total.

Pel que fa al cost dels diputats, hi ha diferències significatives entre les cambres. Catalunya té el cost més alt per parlamentari: 188.000 euros anuals, un 82% més del que costa un representant al Congrés dels Diputats (103.090 euros) i més del doble que un membre del Senat, que costa al contribuent 87.170 euros.

En aquest sentit, des de Convivència Cívica Catalana reclamen que els parlaments autonòmics facin "un esforç" per aplicar "mesures de racionalitat, austeritat i més objectivitat en l'assignació de despeses", sobretot en el cas de les retribucions als diputats i subvencions a partits polítics, és a dir, les quantitats que cada cambra reparteix entre les formacions que l'integren.

Així, per exemple, el Parlament de Catalunya va pagar l'any passat als grups parlamentaris 117.320 euros per cada escó, gairebé triplicant la quantitat de la resta de parlaments autonòmics, que és de 46.950 euros, segons la plataforma Convivència Cívica. En total, la cambra catalana va repartir en subvencions a partits 15,8 milions d'euros, tant com el Congrés dels Diputats (9,3 milions) i el Senat (6,8 milions) junts.

Des de la plataforma critiquen aquestes "auto-asignacions" dels polítics catalans en benefici dels seus partits. "No deixa de ser sorprenent que els qui es lamenten de no tenir recursos i de patir asfíxia financera sí que disposin de diners pels seus partits, i siguin amb diferència els parlamentaris millor pagats d'Espanya", diu Convivència Cívica Catalana en un comunicat.




Autor: Redacció


Arxiu adjunt

Informe amb totes les dades





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...