Notícies més llegides




Baix Empordà


Calella de Palafrugell

La globalització i la tecnologia centren la primera Trobada Cap Roig d'Economia i Reptes Socials de la Caixa

Baix Empordà  -  09/03/2017  -  17:41

L'escriptora Nawal El Saadawi, el filòsof Josep Ramoneda o els catedràtics d'economia Guillem López Casasnovas i Antón Costas participen avui i demà a la cita de Palafrugell


Primera Trobada Cap Roig Obra - Jaume Giró Social la Caixa

Primera Trobada Cap Roig Obra - Jaume Giró Social la Caixa




El treball en l'era de la globalització i la revolució tecnològica centren la primera edició de la Trobada Cap Roig d'Economia i Reptes Socials que organitza avui i demà la Fundació Bancària la Caixa al Museu del Suro de Palafrugell. La cita, que aborda la construcció d'un creixement econòmic més sostingut i unes societats europees més justes i obertes, tindrà una periodicitat anual i, en aquest primer any, compta amb ponents de renom com l'escriptora egípcia i Premi Internacional Catalunya 2003, Nawal El Saadawi; l'exvicepresident portuguès i Comissari de la Unió Europea entre el 1999 i 2004, Antonio Vitorino; el filòsof i periodista Josep Ramoneda o la catedràtica d'Ètica de la Universitat Autònoma de Barcelona, Victoria Camps. També hi tenen un paper destacat Alfredo Pastor, professor de l'IESE; Guillem López Casasnovas, catedràtic d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra o Antón Costas, catedràtic d'Economia de la Universitat de Barcelona.

L'organització d'aquest fòrum de debat d'idees s'inscriu dins el projecte de convertir el jardí botànic de Cap Roig a Calella de Palafrugell -seu del prestigiós festival d'estiu de la Caixa- en un espai per a la reflexió, en el marc d'una de les prioritats programàtiques del Pla Estratègic de la Fundació Bancària la Caixa 2016 – 2019: situar a l'entitat com a un centre de diàleg i debat. Per a fer-ho possible, ja s'està treballant en les obres que dotaran els jardins i el castell de Cap Roig d'un auditori i de sales de reunió. A l'espera que aquestes instal·lacions s'inaugurin la primavera del 2019, de moment la Trobada Cap Roig s'ubicarà al Museu del Suro, amb la coorganització de l'Ajuntament de Palafrugell.

El director general de la Fundació Bancària la Caixa, Jaume Girona, destaca que la voluntat de la trobada és "ajudar a fer una societat millor, més justa. Una societat formada per ciutadans sensibles als valors de les humanitats, de la diversitat, de les mirades divergents i de la reflexió crítica". Al seu torn, el coordinador de l'esdeveniment, Jordi Albertich, destaca que el creixement sostingut i la justícia social és un dels reptes més grans de la societat europea per a les pròximes dècades i que està marcat per qüestions com l'auge dels partits totalitaris i antieuropeistes, la corrupció i la crisi econòmica, però també altres dinàmiques transformadores, com la globalització i la tecnologia que s'analitzen en aquesta primera trobada.

Sis sessions de treball

Inaugurada pel director general de la Fundació Bancària la Caixa, Jaume Giró, i l'alcalde de Palafrugell, Juli Fernàndez, la trobada compta amb sis sessions de treball repartides entre els dos dies i que aborden qüestions com el treball i l'ètica del capitalisme, el malestar en la societat occidental, les perspectives econòmiques o el paper dels mitjans de comunicació. El tancament, demà al migdia, anirà a càrrec del director territorial de Catalunya de CaixaBank, Jaume Masana, i l'alcalde de Palafrugell.

Aquesta trobada tindrà continuïtat durant l'any, a Barcelona, amb la celebració de diversos seminaris al Palau Macaya de l'Obra Social la Caixa.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...