Notícies més llegides



Pla de l'Estany


Banyoles

Gabriela Montero enceta divendres la residència de l'Ateneu de Banyoles

Pla de l'Estany  -  02/03/2017  -  21:17

La pianista veneçolana interpretarà dues obres mestres del repertori romàntic de Schubert i Schumann i improvisarà a partir de temes proposats pel públic


Gabriela Montero/Shelley Mosman

Gabriela Montero/Shelley Mosman




La pianista veneçolana va fer la seva primera interpretació en públic als cinc anys. Als vuit, va debutar com a solista amb l'Orquestra Simfònica Simón Bolívar, dirigida pel mestre José Antonio Abreu i des de llavors, la seva carrera ha estat imparable.

Ha estat convidada per les millors orquestres del món, com ara les Filharmòniques de Los Ángeles i Nova York, les Simfòniques de Chicago i San Francisco, Gewandhaus de Leipzig, Academy of St. Martin in the Fields, Orquestra de Cleveland, i ha sigut dirigida per mestres com Claudio Abbado o Lorin Maazel. Però Montero és molt més que una grandíssima pianista, és coneguda arreu pel seu compromís en la defensa dels drets humans. Per això ha estat nomenada Cònsol Honorària per Amnistia Internacional i el 2009 va participar en la cerimònia de presa de possessió del president nord-americà Barack Obama.

Activitat prèvia i dos concerts més
El concert de divendres anirà precedit d'una activitat oberta a estudiants i famílies de l'Escola Municipal de Música de Banyoles (EMMB) que consistirà en un taller i demostració d'improvisació, a les 17.30. La residència artística de Montero a l'Ateneu – CMEM també inclourà dos concerts més: el diumenge 1 d'octubre (19 h, 15 €) i el dissabte 16 de desembre (21 h, 15 €).

L'1 d'octubre, Montero farà duo pianístic amb la també veneçolana Vanessa Pérez. Juntes interpretaran un programa d'obres per a piano a quatre mans i per a dos pianos, amb peces de Lutoslawski o Rachmaninov entre altres compositors. En el segon concert, el 16 de desembre, Montero oferirà, juntament amb el baríton irlandès Sam McElroy, el Viatge d'hivern (Winterreise) de Schubert. Serà una cloenda en família, en la qual Montero interpretarà, amb qui és el seu marit, un dels cicles de Lieder més cèlebres.

Les entrades per als concerts es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 17:45 h).


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...