Notícies més llegides



Baix Empordà


Platja d'Aro

Platja d'Aro vibrarà dissabte amb la Gran Rua de Carnaval

Baix Empordà  -  23/02/2017  -  19:57

Coincidint amb el Dijous Gras s'han començat a distribuir les postals amb els cartells dels 40 anys de la celebració


 © Jordi Busquets/GN

© Jordi Busquets/GN




Platja d'Aro ja ho té tot a punt per a la celebració de la Gran Rua de Carnaval d'aquest dissabte, l'acte central de la vintena d'activitats que acull el municipi coincidint amb el Carnaval i que reunirà uns 5.000 figurants pels carrers platjarencs.

Avui, Dijous Gras, és festiu al municipi, que ha celebrat el pregó de Ses Majestats Carnestoltes des del balcó de l'Ajuntament a càrrec de Ses Majestats el Rei Ocellot Que Mana Quan Pot, la Iaia Reina de la Canalla, el Príncep Tocat de l'Ala i la Princesa que Vola i Balla de la colla Els Descarrilats, que ha optat pels més grans i els més petits de l'agrupació per a ser els personatges carnavalescos. Al migdia s'ha celebrat la tradicional arrossada i ball amb disco mòbil per a 700 comensals al Palau d'Esports i Congressos i al vespre es presentaran les disfresses i coreografies de les colles locals.
El dia fort de les festes de Carnaval, però, serà aquest dissabte 25 de febrer. Com en altres anys, el municipi desdobla la Gran Rua de Carrosses i Comparses: al matí desfilaran una desena de colles en format d'exhibició i a la tarda serà el torn de la setantena de colles de disset poblacions diferents que participen en el concurs.

Aquest any, explica la regidora de Festes i Turisme de Castell-Platja d'Aro, Imma Gelabert, s'ha incrementat el valor dels premis, que conjuntament superen els 8.000 euros en cinc categories, i s'han creat dos guardons nous, un a la millor disfressa i un altre a la millor colla que participa per primera vegada a la rua. A la cita hi participaran les colles dels Reis Carnestoltes de Platja d'Aro, i també les de Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d'Aro, però fora de concurs.

A la tribuna hi haurà cares conegudes, com els actors de la sèrie "La Riera" Montse Morillo i Marc García Gote, i hi actuarà la banda musical suïssa Unschlyssige 92, que ja hi va participar fa un quart de segle.

L'endemà de la rua, diumenge, les activitats tornaran al carrer amb els jocs gegants de Jugantots, la rua de colles locals a Castell d'Aro i animació musical i de carrer amb les batucades de Percuait i Percussió Ganxona.

Els actes de Carnaval es tancaran dimecres al vespre, dia de l'Enterament de la Sardina, amb la sardinada popular.

40 anys de cartells en forma de postal

Coincidint amb la celebració dels 40 anys del Carnaval, que es va recuperar a partir de l'any 1978, l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro ha editat en format de postal tots els cartells que han servit de reclam durant la història de les rues. Se n'han publicat una edició limitada de 2.000 unitats i tots els membres de les tretze colles carnavalesques del municipi en rebran una. A més, també es distribuiran a través de l'Oficina de Turisme de Platja d'Aro per a qui les vulgui recollir. Les primeres postals s'han començat a distribuir avui, coincidint amb el Dijous Gras.


Autor: A.C/GN





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...