Notícies més llegides



Besalú, Vila Comtal


Besalú

'Besalú Ciutat Jueva' ja té a punt el viatge en el temps

Besalú, Vila Comtal  -  21/02/2017  -  18:51

Els carrers de la vila comtal recularan segles els dies 4 i 5 de març amb una programació que inclourà un mercat artesanal, visites guiades o conferències





La vila comtal de Besalú recula en el temps de forma inherent, però durant els dies 4 i 5 de març ho farà d'una forma encara més accentuada. Això serà així perquè el municipi celebrarà una nova edició del 'Besalú, Ciutat Jueva, una celebració de recreació històrica que focalitza el seu interès en la comunitat jueva medieval que va deixar per a la posteritat tresors patrimonials com la sinagoga o els banys rituals.

El viatge en el temps començarà el dissabte dia 4 ben d'hora, amb un mercat artesanal pels carrers del call que durant aquest dia i diumenge s'allargarà fins a les vuit del vespre. A les onze, l'atenció se centrarà en la inauguració i obertura de l'exposició LLEGAT Paisatge Humà dels Calls a Sant Julià, mentre que a dos quarts de dotze s'organitzarà una visita guiada temàtica sobre el món jueu amb espais de música sefardita. Ja a la tarda, a dos quarts de cinc, el protagonisme continuarà recaient a les visites guiades, però en aquest cas a través d'una activitat organitzada per l'Associació 'Un gat, un amic', que brindarà llegendes relacionades amb la història del poble. Seguidament, de les cinc a dos quarts de sis, Excalibur oferirà un espectacle teatral infantil a la Placeta de la Sinagoga, un acte que servirà d'avantsala de la conferència 'Els jueus de Catalunya ahir i avui', que es farà a les sis de la tarda a la Sala Gòtica a càrrec de Manuel Forcano, director de l'Institut Ramon Llull.

Al diumenge, per la seva banda, Martí Gironell liderarà una visita en motiu del desè aniversari de la seva novel·la 'El Pont dels Jueus' (11.30h). Una hora després, el conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, visitarà la Sala Arqueològica de Besalú, emplaçament on es farà un tast de vins amb l'enòleg Cisco Perelló. Per cloure la programació, el Col·lectiu Brossa amenitzarà l'ambient amb un concert a la Sala Gòtica.

El comtat de Besalú va ser conegut durant la primera meitat del segle IX com a Marca Hispànica. En els seus orígens, el comtat va ser un 'pagus' del comtat de Girona, és a dir, un territori amb un govern descentralitzat. De fet, va disposar de moneda pròpia des del 969.


Autor: Redacció


Arxiu adjunt

Programació Besalú Ciutat Jueva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...