Notícies més llegides



Catalunya


Barcelona

La majoria de la societat catalana rebutja el model d'immersió lingüística

Catalunya  -  20/02/2017  -  15:51

Fernández Alonso ha deixat clar que "el sistema d'immersió obligatòria és una anomalia", tenint en compte que "no existeix en cap altre lloc a Europa


Societat civil catalana

Societat civil catalana




Societat Civil Catalana ha realitzat aquest dilluns una anàlisi exhaustiva dels resultats de l'enquesta que l'entitat va encarregar a GESOP sobre la independència de Catalunya i altres temes relacionats.

La vocal de la Junta Directiva, Isabel Fernández Alonso, ha fet especial èmfasi que, en matèria educativa, menys d'un 10% dels enquestats aposta per "un model monolingüe en català, és a dir, el model actual d'immersió lingüística". Una dada que demostra que "la majoria de la societat catalana rebutja el model educatiu vigent".

Fernández Alonso ha deixat clar que "el sistema d'immersió obligatòria és una anomalia", tenint en compte que "no existeix en cap altre lloc a Europa". A més ha afegit que el sistema actual "limita la formació en llengua castellana" i que és "aberrant" plantejar que el nivell de formació en castellà a Catalunya és "el mateix" que en altres racons d'Espanya.

Per tots aquests motius, la vocal de la Junta Directiva, ha afirmat que ha arribat el moment d'obrir a Catalunya "un debat rigorós sobre el model lingüístic a l'escola" i ha anunciat que Societat Civil Catalana es compromet a "treballar respectant les diferents sensibilitats que hi ha arreu del territori català".

En relació al fet que la majoria dels enquestats considera que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) està posicionada a favor de la independència, Fernández Alonso ha assegurat que aquest resultat "confirma l'elevat grau de control polític dels mitjans públics de Catalunya per part del separatisme". De fet, ha recordat que Junts pel Sí va arribar a afirmar que la CCMA és "una estructura d'Estat".

Davant d'aquesta situació, la vocal de Societat Civil Catalana ha reclamat, en nom de l'entitat, que es produeixi una reforma urgent perquè no es mantingui aquesta tendència. "Els òrgans de govern dels mitjans públics han de ser escollits amb criteris de professionalitat", ha assegurat.

Pel que fa a la hipotètica celebració del referèndum, Fernández Alonso ha deixat clar que el resultat de l'enquesta en relació a aquesta qüestió reafirma la postura de Societat Civil Catalana: genera divisió entre els catalans. En aquest sentit, ha explicat que "no hi ha democràcia sense llei" i, per tant, "un referèndum il·legal no és admissible". A més ha destacat que "els enquestats saben poc o res sobre les conseqüències de la secessió", un fet que "ens sembla preocupant", sobretot tenint en compte que "la Generalitat ja està actuant com si Catalunya fos un Estat".

El catedràtic d'Estadística que la Universitat de Barcelona, Josep Maria Oller, per la seva banda, ha fet una anàlisi sobre el comportament dels enquestats en funció de l'edat, la procedència i el lloc on resideixen i ha destacat que la llengua que utilitzen amb més assiduïtat té una estreta relació amb l'orientació de les respostes.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...