Notícies més llegides



Política


Barcelona

Joan Coscubiela: El senador Santi Vidal 'no actuava sol, ni anava per lliure'

Política  -  15/02/2017  -  21:46

El portaveu de CSQEP demana a Oriol Junqueras que assumeixi la seva responsabilitat política davant el cicle de conferències de l'exsenador arreu del territori


Joan Coscubiela

Joan Coscubiela




El portaveu de CSQEP en el Parlament de Catalunya, Joan Coscubiela, ha demanat avui al vicepresident del Govern de la Generalitat i president d'ERC, Oriol Junqueras, que expliqui en seu parlamentària si el contingut de les conferències que Santi Vidal feia per Catalunya amb l'organització d'ERC són veritat o mentida. "O li expliquen a la gent que això és veritat i estan cometent un delicte o li expliquen a la gent que tot forma part d'una estafa política", ha dit Coscubiela, que també ha demanat a Junqueras, com a màxim responsable d'ERC, que reconegui "que el senyor Vidal formava part d'un guió i que vostè és el màxim responsable d'aquest guió".

"Assumeixi les seves responsabilitats polítiques", ha dit el portaveu parlamentari de la confluència, al mateix temps que ha indicat que el senador Vidal "no actuava sol, ni anava per lliure".

Coscubiela ha recriminat a Junqueras la seva reacció després que es conegués el contingut de les conferències de Vidal en un mitjà de comunicació. En aquest sentit, el portaveu de CSQEP ha acusat al vicepresident "d'amagar-se en el silenci darrera altres membres del Govern en lloc de donar la cara". "És una de les seves grans habilitats", ha etzibat Coscubiela, que ha recordat la triple condició de Junqueras en aquest cas: vicepresident del Govern, conseller d'Economia i president d'ERC.

Coscubiela ha qualificat de "molt greu" el fet que un senador i membres de l'executiva d'ERC " vagi explicant per tot Catalunya en actes públics, davant de dirigents del seu partit i de l'ANC, tot el que es va explicar". "Greu per la gravetat de les afirmacions, per la reiteració amb la qual es van produir sense qui ningú ho aturés i per la normalitat amb què un senador i magistrat explica que s'estan trepitjant drets fonamentals de les persones i cometent greus delictes", ha insistit Coscubiela.

En el torn de rèplica, Coscubiela ha donat un vot de confiança a les explicacions del conseller d'Economia i Vicepresident del Govern de la Generalitat. "Crec que vostè diu la veritat perquè un cop va dir que mai a la vida havia mentit, i amb la seva cultura mentir al Parlament seria com mentir en una església", ha dit Coscubiela. Amb tot, Coscubiela ha reiterat a Junqueras que expliqui com pot ser que ningú de la direcció de la seva formació política aturés les mentides de Vidal en aquestes conferències. "Si no ho fa, crec que tenim dret a pensar que mentre no donin explicacions, el senyor Vidal no anava per lliure, desenvolupava un guió que li van donar però amb la mala sort que els van enxampar", ha dit Coscubiela, que ha recordat que amb aquest cas "vostès han fet molt de mal al dret a decidir, al sobiranisme i a l'independentisme, i si segueixen així, el poden deixar tocat de mort".


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...