Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Jornada de selecció de professionals per a l'hostaleria de la Garrotxa

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  03/02/2017  -  09:09

Cambrers, cuiners, ajudants de cuina i cambrers d'habitacions són els perfils més demanats per a l'Speed Dating professional que organitza el 7 de març DinàmiG, l'Associació d'Hostalatge i Turisme Garrotxa





El proper dimarts 7 de març tindrà lloc la jornada Ocupació en Xarxa dedicada a l'hostaleria. L'Àrea d'Ocupació de DinàmiG, en col·laboració amb l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa i Turisme Garrotxa, organitza un Speed Dating professional dirigit a persones interessades a treballar en aquest sector. La regidora d'Empresa i Ocupació, Nuri Zambrano, ha explicat que "cambrers, cuiners, ajudants de cuina i cambrers d'habitacions són els perfils demanats per les empreses d'hostaleria que ja han confirmat la seva assistència".

Les persones interessades a participar en l'Ocupació en Xarxa han de fer inscripció prèvia a la pàgina web de l'Ajuntament d'Olot www.olot.cat. Hi ha temps fins al dijous 23 de febrer a les 2 del migdia. El dimarts 28 de febrer es realitzarà un procés de selecció de tots els candidats en què es valoraran les competències d'orientació al client i treball en equip, necessàries per treballar en el sector. Les persones que superin el procés de selecció participaran de la jornada del 7 de març durant la qual
podran presentar la seva candidatura en un Speed Dating (tindran 3 minuts per presentar-se davant dels representants de les empreses). Tretze establiments ja han confirmat la seva assistència a la jornada: Can Morera, Hotel Vall d'en Bas, Cal Sastre, La Torre dels Til·lers, Les Cols, Hotel la Perla, La Deu, La Quinta Justa, La Cuina del Mercat, B-Crek, Hostal del Sol, Hotel Riu Fluvià i Can Blanc.

La del proper 7 de març serà la segona jornada d'Ocupació en Xarxa que organitza l'Àrea d'Ocupació de DinàmiG. El passat 21 d'Octubre, va tenir lloc la primera trobada dirigida al sector industrial. 15 empreses i 42 candidats entre enginyers i FP industrials van participar de l'Speed Dating mentre que la resta d'activitats programades (les ponències on es va tractar la importància de la gestió i selecció per competències per la fidelització i retenció de treballadors) va reunir 61 representants de 41 empreses.

L'Ocupació en Xarxa va suposar la contractació de 8 persones i la possibilitat de tirar endavant nous projectes. Com els que s'han impulsat amb les empreses TAVIL i SIMON que han ofert formació i treball a una trentena de persones en situació d'atur.

L'èxit de la primera jornada i les necessitats de personal detectades al sector de l'hostaleria, ha portat a l'Àrea d'Ocupació de DinàmiG, l'Associació d'Hostalatge i Turisme Garrotxa a organitzar aquest nou Speed Dating. L'hostaleria té dificultats per trobar professionals per treballar en els seus establiments i des de l'Àrea d'Ocupació també s'ha detectat que les ofertes del sector han estat de les que més han costat de cobrir, juntament a les de tècnics especialistes industrials (mecànics, electricistes, operaris CNC, soldadors...) i serveis a les persones (cuidadors atenció sociosanitària).

De les 511 persones que han trobat feina durant el 2016 amb el suport del Servei d'Orientació Laboral del Mas Les Mates, un 6'36% s'han incorporat a l'hostaleria.A la Garrotxa, l'hostaleria té un pes molt important. Segons dades de l'Observatori Econòmic, Social i Mediambiental de la Garrotxa de 2016, dóna feina a un 6'9% dels treballadors contractats en el sector serveis, que representa el 53'7% de total de la comarca. A més, ha estat l'únic sector econòmic que no ha destruït llocs de treball durant la crisi. El número d'afiliats a la Seguretat Social ha anat en augment: a principis de 2008 hi havia 895 persones mentre que a desembre de 2016 s'ha arribat a les 1.117.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...