Notícies més llegides




Maresme


Ametlla de Mar

El pregó de l'alcalde de Palamós obre les festes de l'Ametlla de Mar

Maresme  -  02/02/2017  -  09:03

L'acte va tenir lloc ahir al vespre donant el tret de sortida als actes de celebració en honor a la Candelera, patrona de la Cala


Ahir a l’Ametlla de Mar

Ahir a l’Ametlla de Mar




L'alcalde de Palamós, Lluís Puig, ha estat convidat pel consistori, de l'Ametlla de Mar ha pronunciar enguany el pregó d'obertura de la festa major d'aquest municipi del Baix Ebre. Aquest acte va tenir lloc ahir dimecres 1 de febrer, a les 20h, i esdevé el retorn de la participació que el passat mes de juny va fer l'alcalde de la Cala, Jordi Gaseni, a la festa major de Palamós, on també va pronunciar el pregó d'inici de festes.

Aquesta presència oficial dels batlles en ambdós municipis forma part del procés d'agermanament que han iniciat els dos municipis que tenen l'objectiu d'oficialitzar-lo en els propers mesos.

L'alcalde de Palamós ha viatjat a l'Ametlla de Mar juntament amb els regidors de Cultura i Patrimoni, Francesc Subirats; el regidor de Promoció Econòmica; Emili Colls, la regidora d'Ensenyament, Natàlia Casellas; el regidor d'Esports, Joan Barba i el regidor del grup municipal del PSC, Joan Ortuño.

La delegació palamosina va ser rebuda ahir, a les 19 h, a l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar pel consistori municipal. Tot seguit l'alcalde de Palamós va signar el llibre d'Honor i, posteriorment, un cop llançat el coet d'inici de festes des del balcó de la Casa de la Vila, els representants municipals dels dos consistoris es van traslladar a l'envelat on va tenir lloc la lectura del pregó.

L'alcalde de Palamós va destacar "l'honor que li suposava poder ser a l'Ametlla de Mar en un acte tan solemne com és el del pregó d'inici de la festa major de la Candelera i de poder-ho fer representant a tots els palamosins i palamosines".

L'alcalde palamosí va recordar "que l'any 1975 la Cala i Palamós ja varen tenir un precedent amb l'objectiu d'agermanar-se, inaugurant a cada poble, carrers dedicats al municipi germà".

Va voler agrair als caleros i caleres la frase amb la qual s'ha encapçalat enguany el programa de festes de l'Ametlla de Mar, "La Candelera 2017 ens agermana" i va recordar aquelles persones dels dos municipis que ja no hi són i que estarien orgulloses de saber que finalment Palamós i la Cala s'agermanen, "Som hereus dels seus sentiments, de la seva voluntat i del seu anhel i, per tant, som responsables ara de no deixar passar més temps i de fer possible aquest agermanament" va afegir l'alcalde.

Els representants municipals de Palamós van obsequiar el poble de l'Ametlla de Mar amb una reproducció del quadre la "República dels Pescadors" de Josep Maria Sert, l'original del qual es troba a la sala noble de l'Ajuntament palamosí. Mitjançant aquesta obra tan apreciada l'alcalde va voler "simbolitzar la importància de bogar junts, les administracions i les societats dels dos municipis, en un treball comú que ens ha de permetre consolidar aquesta unió per fer-la, permanent, definitiva i sòlida".

La delegació de Palamós ha participat en els actes oficials d'inici de la festa, realitzats tant ahir dimecres com avui dijous al matí, mentre que aquesta tarda tenen previst assistir, juntament amb el consistori de l'Ametlla, al partit de futbol que disputaran el primer equip de l'Ametlla de Mar (3a Catalana) i el primer equip del Palamós CF (3a Divisió).

Intensa i continua relació entre els dos municipis
L'Ametlla de Mar i Palamós han tingut des de fa molts anys una estreta i continuada relació. La condició de viles litorals amb una destacada activitat pesquera als respectius ports, va motivar que durant la primera meitat del segle XX fins als volts dels anys seixanta, diverses famílies de pescadors de l'Ametlla de Mar emigressin cap Palamós. Aquesta comunitat ja ha superat en molts casos la quarta generació i actualment conforma bona part del sector pesquer palamosí. Són moltes les famílies de Palamós que tenen un vincle directe o indirecte amb l'Ametlla de Mar i el mateix passa a la inversa.

Més de 40 anys dels primers contactes institucionals
La primera notícia dels contactes institucionals que posen de manifest els llaços d'amistat entre els municipis de Palamós i l'Ametlla de Mar sorgeix a principis de l'any 1975 arran de l'atorgament del nom de Palamós a un carrer del municipi de l'Ametlla de Mar.

L'estiu de 1975 es materialitza la reciprocitat amb l'Ametlla pel que fa a denominació d'una via de Palamós amb el nom d'aquell municipi. El Ple de 29 de juliol de 1975 acorda donar el nom d'Ametlla de Mar a la via pública que existeix entre la plaça de la Catifa i el Far.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...