Notícies més llegides



Salut


Blanes

Blanes es mobilitza per la mort de la nena i contra les retallades sanitàries

Salut  -  25/01/2017  -  22:29

L'àvia de l'infant qüestiona la investigació engegada pel Departament


Jordi Cañellas/GN

Jordi Cañellas/GN



Olga àvia de la nena





Uns 200 veïns de Blanes s'han concentrat aquest matí per denunciar les retallades de salut arran de la mort d'una nena de vuit anys diumenge passat mentre esperava l'ambulància infantil que l'havia de traslladar des de l'hospital comarcal de la Selva fins al Trueta. Els veïns que s'han volgut solidaritzar amb la família atribueixen la mort de la petita a les retallades sanitàries que ha patit l'hospital de Blanes en els darrers anys, ja que des del 2011 li manquen especialitats com la maternitat, per exemple, i els selvatans s'han de desplaçar a Girona o Calella, on s'han concentrat part dels serveis. Asseguren que se senten abandonats.

En la protesta hi havia l'àvia de la nena, que ha explicat que la seva néta estava "sana" i ha qüestionat la investigació engegada pel Departament de Salut per esclarir els fets, que estarà llesta en un parell de mesos. "Els més dèbils no sabrem mai la veritat", ha dit l'àvia de la nena.

Segons va explicar ahir el Departament de Salut, la nena va arribar a Urgències a Blanes a les 2.33 hores de la matinada de diumenge i va rebre tractament immediat per una cetoacidosis diabètica. A les 5.52, el SEM va rebre l'avís del centre demanant un vehicle pediàtric per a traslladar-la al Trueta. L'ambulància era a l'hospital Vall d'Hebron -a Catalunya només hi ha dues ambulàncies especialitzades en trasllats infantils, les dues amb base a Barcelona- i va arribar a l'hospital de Blanes a les 8.10 del matí. Segons Salut, la valoració conjunta del SEM i de l'hospital va qualificar el cas com a prioritat 1, que no és la màxima urgència. En el temps transcorregut entre l'avís i l'arribada a l'hospital, dues hores i vint minuts, l'infant va empitjorar i va morir a Blanes.

La versió de Salut difereix de la del sindicat Comissions Obreres, que va destapar el cas dilluns al vespre, assegurant que la nena havia hagut d'esperar quatre hores l'arribada de l'ambulància.

El Síndic també investiga el cas

El Síndic de Greuges ha decidit obrir una investigació també per aclarir les circumstàncies de la mort de la pacient, i requerirà informació a Salut sobre el temps d'arribada de l'ambulància, quantes unitats pediàtriques hi ha a Catalunya i com va actuar el CAP on van atendre la nena en un primer moment.
Paral·lelament, l'associació El Defensor del Pacient, especialitzada en denúncies sanitàries, ha demanat a la Fiscalia que investigui el cas. La seva presidenta, Carmen Flores, ha adreçat una carta al fiscal en què desconfia de la investigació de Salt, assegurant que si la conselleria "considera normal que una ambulància trigui més de dues hores en arribar, no es pot esperar que arribin a conclusions independents".


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...