Notícies més llegides



Besalú, Vila Comtal


Besalú

Els premis literaris Ramon Vidal celebren la 22a edició

Besalú, Vila Comtal  -  21/01/2017  -  22:27

El concurs de literatura juvenil, organitzat per l'Associació Cultural Tallaferro, ha rebut enguany 1.200 treballs


Premis literaris Ramon Vidal

Premis literaris Ramon Vidal




La festa de Sant Vicenç de Besalú ha arrencat avui amb la celebració dels premis literaris 'Ramon Vidal de Besalú', que enguany han arribat a la seva 22a edició amb un total de 1.200 treballs rebuts, 275 dels quals candidats a premi. "Hem tingut un bon nivell en els escrits i valorem molt positivament la participació", explica la membre de la junta de l'Associació Cultural Tallaferro, Mercè Balateu.
El certamen, que ha tingut lloc al teatre Cal Tronc, ha repartit una trentena de guardons, reconeixements que no han englobat el Premi de Recerca Josep Buch ni la categoria C7 (nascuts al 1998 i anteriors) de Narració, que s'han declarat deserts per falta de treballs. Sí que hi ha hagut triomfadora a la categoria de Poesia dels nascuts al 1998 i anteriors, premi que ha anat a parar a la besaluenca Eulàlia Soler Puig per l'obra 'Trànsit sentimental per una mort prematura', amb Sonia Pérez ('La suma de ningú') i Maria Rosa Dachs ('Camins cistellats d'amor') com a segona i tercera, respectivament.

A la categoria de Narració dels nascuts els anys 1999 i 2000 els vencedors han estat Aleix Torres ('Allà on els justos s'alcen'), primer, i Daniel Paredes ('La fortalesa de Besalú') i Albert López ('Retorn al passat'), segon i tercer, tots tres del Bell-lloc. Del mateix centre són els guardonats en la categoria de Poesia: primer lloc per Pere Romero ('La nostra infantesa'), seguit de Miquel Mascort ('El primer i l'últim pas del dia') i Albert Batlle ('Recorda'), que han compartit el segon lloc.

Entre els participants nascuts els anys 2001 i 2002 els guanyadors han estat els següents: en Narració s'han imposat, amb aquest ordre, els treballs de Roger Blancafort ('Una roca amb sort', Bell-lloc) i Àlex Soriano ('Atrapat', Bell-lloc) i Anna Serrat ('Pare', IE Besalú), que han estat segons, mentre que en Poesia el treball més ben valorat ha estat el de l'Anna Serra ('No t'amaguis', Escola Pia Olot), seguit del d'Aina Calm ('Somniant', IE Besalú) i el de Pau Castelló ('L'ésser esperat', Bell-lloc).

En el grup de 2003-2004, els primers classificats en Poesia han estat estudiants de l'Escola Pia d'Olot: el primer lloc ha anat a parar a en Guillem Puigvert ('Por'); el segon, per Àlex Bigas ('La immensitat del mar'), i el tercer, per Clàudia Campanyo ('Voldria...'). Per la seva banda, en la categoria de Narració s'ha imposat l'obra de Martina Montané ('Llegendes', Escola Pia d'Olot), que ha compartit protagonisme amb els treballs d'Aina Vila ('La vareta del somriure', Escola Pia d'Olot) i de Lola Bassols ('Un record, IE Besalú), segona i tercera.

També hi ha hagut un gran nivell entre els més menuts, que en aquest cas tenien via lliure per escollir el gènere del seu text. Així, entre els nascuts els anys 2005 i 2006 ha sobresortit la creació d'Andreu Parnau ('La vaca cega', Bell-lloc), que ha quedat en primer lloc seguit, amb aquest ordre, d'Oriol Matés ('El castell misteriós', Bell-lloc) i de Núria Serrat ('La carta', IE Besalú). En la categoria dels nats entre 2007 i 2008 s'ha imposat Aina Codina ('Un poble perdut', Escola Casa Nostra), seguida de Jana Tubert ('La fada sense ales', Escola Casa Nostra) i Jana Sala ('L'estrella daurada', IE Besalú); mentre que en la dels nascuts l'any 2009 Marwa Etakafi ('La marieta i la música', IE Besalú) s'ha endut el primer lloc per davant de Marc Moncanut ('Els ocells no tenen dents', IE Besalú) i Maria Ayats ('El material', IE Besalú).


Autor: J.N/ GN


Notes relacionades

La festa petita de Sant Vicenç arriba a Besalú





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...