Notícies més llegides




Opinió


Lluís Valero i Vilà

Sobre la sentència del Turó Baix

Opinió  -  11/01/2017  -  19:28

La defensa, que va ser i és liderada en tot moment per l'advocat de contenciosos de l'Ajuntament de Figueres


Lluís Valero i Vilà

Lluís Valero i Vilà




A finals del mes de desembre del ja passat 2016, Figueres va rebre la notificació on es desestimava la demanada presentada contra l'Ajuntament per responsabilitat patrimonial.

El cas, recordem, ve d'una reparcel·lació en l'anomenada Unitat d'Actuació del Turó Baix.
Aquesta unitat contemplava, com és habitual, definir diferents distribucions, unes que anirien destinades a la construcció de vivendes, d'altres espais que serien per equipaments i zones verdes i d'altres a sistemes vials.

Posteriorment a la redacció del pla l'any 1989, li van seguir la signatura de convenis urbanístics per part dels successius governs municipals.
El cas és que un privat va decidir interposar una demanda contra l'Ajuntament per responsabilitat patrimonial el novembre del 2009 tot buscant millorar encara més el benefici personal i aquesta es va materialitzar en sentència el 21 d'octubre del 2014.

Recordem que aquesta sentència condemnava a l'ens municipal a pagar amb fons públics la quantitat de 4.394.821,04€ més els seus interessos corresponents des de l'any 2009!
En altres paraules, representava un míssil directe a la línia de flotació de la ciutat. Un import que s'hauria d'haver pagat fent ús de despesa corrent o en altres paraules posar en perill la major part dels serveis bàsics de la ciutat i millor dit, pràcticament paralitzar la ciutat durant possiblement anys.

Malgrat aquella terrible notícia, més pròpia de dir "tanquem la paradeta", els serveis jurídics i tècnics de l'ajuntament, funcionaris per entendre'ns, es van posar a treballar molt durament en la defensa i rèplica de la sentència.

La defensa, que va ser i és liderada en tot moment per l'advocat de contenciosos de l'Ajuntament de Figueres, una gran persona, coneixedora de la casa, fidel únicament als interessos de la ciutat i amb una objectivitat personal difícil de trobar, aliè a qualsevol batussa política i obviant qualsevol interès partidista que hi hagi pogut haver durant diferents mandats, ha sabut trobar els arguments i generar la millor defensa que mai hagi pogut tenir aquest Ajuntament (on a voltes hi ha polítics que s'entossudeixen a anar posant pals a les rodes tot buscant només el lluïment personal i l'autobombo).
Personalment he tingut la sort de poder treballar amb ell i ara puc dir ben alt que el considero un geni. També puc dir que, com tots els genis, a vegades una mica difícil d'agafar, segurament en part per falta de coneixement per la meva banda.

Per sort de la ciutat, res no l'ha destorbat i ha sabut fer la més que feixuga tasca de llegir i rellegir mils de pàgines de sentències, consultar casos similars, cercar jurisprudència,...en resum, construir una defensa d'acer per la ciutat.

Ell és una persona humil que sempre treballa entre bambolines, que no busca ressò. No crec que li puguem agrair prou la feina feta i Figueres té la sort de tenir-lo, algú que vetlla pels nostres interessos com a ciutadans.

Aquest és doncs un clar exemple de la gran feina que fan els treballadors municipals, malgrat que sovint es pot caure en certs tòpics sobre els funcionaris, i on és possible que existeixi un "pillo" que es vulgui escapolir, com a tot arreu.

Jo he volgut posar per escrit allò basat en la meva experiència municipal a Figueres on vaig poder copsar i viure en primera persona grans feines titàniques i massa sovint "invisibles"


Autor: Lluís Valero i Vilà





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...