Suscribirse
cerrar

Política
Disminuir text
Augmentar text
Blanes

ERC reclama responsabilitats per la dissolució del Consorci Illa de Blanes

Política - 23/12/2016 - 17:09 | El grup municipal denuncia un incompliment del ROM en la votació d'una moció a favor del referèndum

ERC Blanes
ERC Blanes
ERC Blanes

El grup d'Esquerra a Blanes reclama responsabilitats a la Generalitat per la dissolució del Consorci Urbanístic Illa de Blanes. Els republicans, que ahir van votar a favor de l'aprovació del Pla Econòmic i Financer (PEF) que ha de servir per pagar el deute del consistori per l'Illa de Blanes demanen que s'aprofiti el temps de liquidació per exigir al govern català que assumeixi les seves responsabilitats.
El PEF es va aprovar amb 11 vots a favor (ERC, PSC, CiU i PP) i vuit en contra (ICV-EUiA, Batega, CUP i C's) i ha d'ajudar a posar remei a la situació del Consorci Urbanístic Portal de la Costa Brava-Illa de Blanes, integrat per la Generalitat i l'Ajuntament. El PEF és la subrogació d'un préstec de l'Institut Català de Finances de 16 milions i quatre milions més d'inversió fins al 2019.

"La Generalitat vol dissoldre el consorci fent servir l'argument que no hi ha activitat, però no n'hi ha perquè ella mateixa hauria hagut de dur una feina de buscar inversors i treure aprofitament urbanístic d'uns espais del municipi i no ho ha fet", explica el republicà Àngel Canosa. "Tothom ha d'assumir la seva responsabilitat. Fent servir la llei, hem de dissoldre'ns i el deute s'ha d'assumir de manera proporcional, però el motiu principal d'haver arribat aquí és que la Generalitat no ha fet la feina", continua. "Davant la disjuntiva d'arribar a la dissolució de mutu acord o després d'anys al jutjat, hem optat per la dissolució pactada per intentar resoldre el problema", assegura el regidor d'ERC.

"Per això el que demanem és que la Generalitat ens aprovi el pla d'endeutament, però sense renunciar a aprofitar aquests mesos de liquidació per demanar que cadascú assumeixi la responsabilitat, és a dir, el no haver buscat inversors", explica. "Llavors, o parlem d'ampliar el termini per a fer-nos càrrec del deute o el rebaixem valorant la seva manca d'activitat i compliment d'obligacions, això és el que nosaltres defensem i si anem tots a una, ens en podrem sortir", apunta.

Moció pel referèndum
D'altra banda, el grup municipal d'Esquerra també critica l'incompliment del ROM durant la votació de la moció en defensa de l'acord del Parlament per convocar un referèndum. La moció va obtenir set vots a favor (ERC, CUP i CIU), set en contra (ICV, C'S, PP i un regidor socialista) i cinc abstencions, tres del PSC (inclosa la de l'alcalde) i dos de Batega.

"Davant l'empat, el ROM diu que cal fer una segona votació i en cas de tornar a empatar, fer servir el vot de qualitat de l'alcalde per decantar la balança", diu Canosa. "Ell, però, va manifestar que ja estava bé que la moció no quedés ni aprovada ni suspesa sinó damunt de la taula per seguir-hi treballant. El vot de qualitat, però, no és una potestat del batlle, és una obligació perquè no pot quedar una moció sense votar", subratlla contundent.

"Quan vam demanar explicacions, va sortir a escena un pacte no escrit dient que en aquests casos, si un regidor està absent per malaltia, no es pot fer servir el vot de qualitat. Un pacte de què ningú tenia constància a part del regidor Salmerón i l'alcalde", diu el republicà. "Ara ens trobem amb una part del ple sense votar i que, si hem de fer cas al ROM, no podem tornar a presentar la moció del referèndum fins d'aquí a sis mesos", conclou Canosa.

Autor: Redacció
Comentaris (0)
La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats
Veure Reglament
Acceptar
Nom (requerit)
Direcció de correu electrònic (requerit)
Comentari (màxim 246 caràcters)

Comentaris a Facebook