Notícies més llegides





+ Notícies


Catalunya

La inversió estrangera cau un 53% a Catalunya

+ Notícies  -  21/12/2016  -  22:23

Durant els nou primers mesos de l'any el retrocés arriba al 54%, mentre que en el conjunt d'Espanya és del 32%





La inversió estrangera a Catalunya ha caigut un 53% -52,89% - en el tercer trimestre de l'any en relació al mateix període de temps que el 2015, passant dels 1.173 milions de l'exercici anterior als 552 milions d'aquest 2016. Així ho especifiquen les dades publicades aquesta setmana pel Registre d'Inversions Exteriors del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat del Govern espanyol.

Segons aquest informe, la disminució de l'interès inversor s'ha fet visible en els inversors dels diferents continents: des d'Amèrica (-62%) o Europa (-56%) fins a Àfrica (-66%) i Àsia i Oceania (-24% ). A més, i en el seu conjunt, els inversors procedents dels països desenvolupats (OCDE) han reduït el seu volum invertit a Catalunya en un 56%.

Pel que fa referència als sectors, els més damnificats han estat l'àmbit financer (-89%) i els vinculats amb la productivitat, com ara la indústria de manufactura (-77%), el comerç (-60%), les activitats immobiliàries (-51%) o la construcció (-34%).

A més, i sempre segons les dades projectades des del Ministeri, es constata també un transvasament de l'interès dels inversors des de Catalunya cap a la resta d'Espanya. Al sector de la manufactura, que aglutina tèxtil, fabricació de vehicles i metal·lúrgia, les multinacionals foranes han reduït la seva inversió a Catalunya en un 77%, mentre que l'han augmentat fins a un 94% a la resta d'Espanya. La mateixa tendència també es deixa veure en el sector financer, on s'ha reduït el volum invertit en un 89% al mateix temps que ha crescut un 78% a la resta del país.

Durant els nou primers mesos de l'any, la inversió estrangera també s'ha contret de forma rellevant. Fins al setembre, Catalunya va rebre 1.740 milions en inversions internacionals, una xifra distant dels 3.800 milions que va rebre durant el mateix període de l'any 2015, fet que suposa un descens del 54%.

Un descens global
D'altra banda, en el conjunt d'Espanya el descens durant l'últim trimestre va ser del 46%, arribant als 3.819 milions. En el conjunt de l'exercici els fluxos d'inversió bruts que va rebre l'Estat van arribar als 11.120 milions, xifra significativament menor als 16.607 que havia rebut en els nou primers mesos de 2015, un 32% més.


Autor: Redacció


Arxiu adjunt

Informe






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...