Notícies més llegides



Baix Empordà


museu de la pesca, som gent de profit, palamós

El Museu de la Pesca acull l'exposició 'Som gent de profit'

Baix Empordà  -  20/12/2016  -  16:40

Els plafons d'aquesta exposició transmeten dades importants i impactants, i inclouen elements interactius que ajuden a transmetre el missatge





Aquesta mostra es podrà veure fins al dia 16 de gener i permet conèixer el malbaratament alimentari que es produeix cada dia a la cuina d'una llar, d'una escola o d'un restaurant. Els plafons d'aquesta exposició transmeten dades importants i impactants, i inclouen elements interactius que ajuden a transmetre el missatge. L'exposició es complementa amb quatre sessions que tindran lloc els dies 28 de desembre i 4 de gener, d'un taller familiar i participatiu per aprofundir i treballar en grup els principis de malbaratament alimentari, reciclatge i reaprofitament a la cuina.

El Museu de la Pesca acull fins al dia 16 de gener l'exposició "Som gent de profit", que té per objectiu conscienciar a la població sobre el malbaratament alimentari. Aquesta exposició, amb accés gratuït, ha estat produïda per l'Agència Catalana de Residus de Catalunya, i a Palamós és organitza per l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós amb la col·laboració del Museu de la Pesca.

Aquesta mostra recrea un espai quotidià, com la cuina d'una llar, d'una escola o d'un restaurant, on té lloc el malbaratament alimentari.

Els plafons transmeten dades importants i impactants, destacant entre altres que només a Catalunya es llencen cada any unes 262.000 tones de menjar, és a dir, que cada català en llença 35 kg l'any. "Som gent de profit" és accessible a tots els públics i col·lectius i inclou també elements interactius que ajuden a transmetre el missatge.

Taller familiar i participatiu
L'exposició es complementa amb l'organització quatre sessions d'un taller familiar i participatiu per aprofundir i treballar en grup els principis de malbaratament alimentari, reciclatge, i reaprofitament a la cuina. Aquesta activitat tindrà dues parts diferenciades.

En una primera part, el mateix espai de l'exposició al Museu de la Pesca servirà d'escenari de diferents jocs i accions que barregen nens i adults al voltant de la reducció dels residus a casa i l'aprofitament al màxim les restes o sobres del menjar.

Tot seguit la segona part es traslladarà a l'Espai del Peix, on els participants es posaran el davantal per cuinar receptes basades en l'aprofitament dels ingredients i sota el concepte del reciclatge i del reaprofitament.

Aquestes quatre sessions del taller tindran lloc els dies 28 de desembre i 4 de gener, cadascun d'aquests dies d'11 a 13 h i de 15.30 a 18 h, amb inici al Museu de la Pesca.

L'accés als tallers és gratuït però cal fer reserva prèvia al Museu de la Pesca (moll pesquer s/n, 972 600 424).


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...