Notícies més llegides



Entrevistes


Banyoles

'Les Barraques de Banyoles evolucionen cap a un concepte més familiar'

Entrevistes  -  14/10/2016  -  16:58

El regidor de Festes de Banyoles, Jordi Bosch, destaca el rumb "inclusiu" de la Festa Major de Sant Martirià, que se celebrarà del 20 al 24 d'octubre


Regidor de Festes de Banyoles, Jordi Bosch

Regidor de Festes de Banyoles, Jordi Bosch




Banyoles ja respira ambient de Festa Major però no serà fins el proper dijous 20 d'octubre que s'engalanarà de vint-i-un botó per rebre un nou Sant Martirià. Enguany, la festivitat local continua evidenciant el seu gir inclusiu amb unes Barraques que, més enllà de la disbauxa nocturna, també inclouran propostes matinals i durant la tarda. "Aquest tomb és molt interessant", explica el regidor de Festes de l'Ajuntament de Banyoles, Jordi Bosch.

Com es presenta el Sant Martirià d'enguany?
J.B. Amb moltes ganes, com cada any. De fet, els actes ja van començar la setmana passada amb un dinar popular que es va fer a Barraques entre la gent que participa a les mateixes per tal de crear una mica de caliu abans de començar. D'altra banda, aquest diumenge es farà el pregó al Teatre Municipal, que enguany el realitzarà el metge Josep Lloveras, i tot seguit la programació ja es traslladarà al dijous, dia en el qual comença un gruix que inclou des d'exposicions –vuit en total- fins a propostes que tenen com objectiu donar a conèixer l'entorn natural i patrimonial que tenim a casa nostra.

Hi haurà alguna novetat en la programació?
J.B. El dissabte 22 es fa la plantada de gegants, un acte que inclourà un gegantó nou amb la imatge de Francesc Darder que ha estat creat en col·laboració amb l'Escola d'Arts i Oficis d'Olot amb col·laboració amb el mateix Museu Darder i la Colla de Gegants i Capgrossos de Banyoles

També hi haurà una diada castellera, oi?
J.B. Exacte. Fins fa poc a la comarca del Pla de l'Estany tenim una colla castellera, els Esperxats de l'Estany, amb el quals hem intentat incentivar aquest canvi cap a unes Barraques més familiars que ja fa temps que hi treballem. En aquest cas, hem volgut organitzar una diada castellera amb tres o quatre colles més que servirà per amenitzar la tarda abans dels concerts, a més d'incloure altra vegada propostes de caràcter més familiar durant el matí, com ara el concert d'intercanvi que oferiran l'Escola Municipal de Música de Banyoles i l'Escola de Música i Dansa d'Errentería. Les Barraques evolucionen cap a un concepte més familiar, i aquest tomb més inclusiu és molt interessant.

Que són unes fires per a tothom també ho demostra el dia d'atraccions a un euro, que repeteix presència en la programació.
J. B. Sí, el dijous dia 20 les atraccions valdran un euro, un bon dia per al qui pot més i qui no pot tant per poder portar la mainada a les atraccions. Des de l'Àrea de Promoció Econòmica mirem d'incentivar-ho any rere any perquè creiem que és una manera de posar a l'abast les atraccions a aquelles famílies que se'ls hi podria fer més feixuc.

Un Sant Martirià es podria entendre sense l'associacionisme local?
J. B. No. Al cap i a la fi, el paper que fa l'Ajuntament de Banyoles amb la Festa Major és el d'aglutinar totes les activitats que generen les entitats de Banyoles. Al darrere de les Barraques, per exemple, hi ha l'Agrupació Barraques de Banyoles, o qui organitza tota la part sardanística de la Festa és el Foment de la Sardana, que durant Sant Martirià converteix Banyoles en la capital mundial de la sardana amb la competència de cobles, d'orquestres o amb els balls. És a dir, la Festa Major és la suma de totes aquestes iniciatives nascudes de les entitats de la ciutat, i el nostre paper és canalitzar tot això en forma de programa.


Autor: J.N/ GN


Arxiu adjunt

Programa de la Festa Major





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...