Notícies més llegides




Barcelona


Barcelona

L’Ajuntament dóna 80.000 euros a la campanya d’emergència per les inundacions als campaments de refugiats sahrauís.

Barcelona  -  27/12/2015  -  18:08

El Consistori posa en marxa una col·laboració extraordinària per atendre les destrosses que pateixen els refugiats de Tindouf arran de les pluges torrencials del passat mes d’octubre.


Aj.Bcn

Aj.Bcn




L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa una col·laboració extraordinària de 80.000 euros a la campanya d’emergència per les inundacions als campaments de refugiats sahrauís. Aquests assentaments pateixen l’efecte de les pluges torrencials dels passats 17, 18, 19 i 20 d’octubre, insòlites al desert, que van estar acompanyades per intensos cops de vent, i van causar grans inundacions i destrosses materials entre els campaments de refugiats sahrauís a Tindouf. Les pluges van afectar principalment les haimes i l’equipament domèstic bàsic, i els edificis de serveis bàsics de la comunitat sahrauí. Segons la Mitja Lluna Roja Sahrauí (MLRS), present a la zona, les necessitats més urgents a cobrir, a més d’aigua i aliments, són de material higiènic, mantes, haimes i equips domèstics i poder començar a treballar per la reconstrucció dels centres educatius i sanitaris malmesos durant les pluges.

El Consistori ha decidit enviar una aportació extraordinària, articulada a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD), per fer front a aquesta emergència, coherent amb el Pla Director de Cooperació al Desenvolupament, Solidaritat i Pau 2013-2015, que preveu contribuir a la reconstrucció, restauració, rehabilitació i regeneració de zones urbanes afectades per catàstrofes d’origen natural, sòcionatural o humà, amb especial atenció a les persones afectades per aquest motiu, i fent atenció a la infància com a col·lectiu especialment vulnerable.

Aquesta nova intervenció d’acció humanitària s’engega gràcies a la modificació pressupostària que permet destinar el superàvit d’enguany a polítiques socials i per primer cop assolir per el 0’7% en matèria de Cooperació i Solidaritat. L’Ajuntament va poder ampliar al mes d’octubre la dotació per a projectes de justícia global i cooperació internacional amb 1’75 milions d’euros més, que es destinen a projectes nous que havien quedat sense finançament a la convocatòria anual de subvencions i a projectes vinculats a acció humanitària en països que estiguin fent front a la crisi dels refugiats.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...