GIRONANOTICIES.COM - Logo

El mitjà valent! Apostem per la llibertat d'expressió


Clima de Girona

20/01/2018


::Notícies més llegides

Actualidad España


”la Caixa” recolza la posada en marxa de 20 projectes d’Emprenedoria Social.

Actualidad España  -  20/04/2015  -  20:23

Amb la col·laboració de l’IESE Business School, l’Obra Social ”la Caixa” reforça el teixit empresarial d’impacte social.

El conseller de Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig; el director general de la Fundació Bancaria “la Caixa”, Jaume Giró; el director general del Treball Autònom, de l’Economia Social i de la Responsabilitat Social de les Empreses, Miguel Ángel García; la directora d’Executive Education de l’IESE i membre del consell, Mireia Rius; i el director Territorial de “la Caixa” a Barcelona, Jordi Nicolau; han presentat aquesta tarda a CaixaForum Barcelona els 20 projectes seleccionats en el marc de la quarta edició del Programa d’Emprenedoria Social.

L’objectiu del programa és donar suport a empreses socials que pretenen aconseguir un impacte social; concretament, persones o organitzacions que han decidit crear un negoci solidari amb l’objectiu d’aconseguir una transformació o impacte social mitjançant una activitat empresarial econòmica i mediambientalment sostenible.

El Programa d’Emprenedoria Social ha seleccionat 20 projectes de les províncies següents: Andalusia (1), Canàries (1), Castella i Lleó (1), Extremadura (1), Galícia (1), País Basc (1), Comunitat Valenciana (2), Madrid (4) i Catalunya (8).

A la quarta edició del programa, s’hi han presentat un total de 287 sol·licituds de projectes dels àmbits de la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social, la inserció de persones amb discapacitat, la salut i el benestar, l’educació i l’accés al coneixement, el desenvolupament rural, la producció ecològica, l’energia sostenible i el reciclatge, la mobilitat sostenible i altres impactes socials.

Els projectes presentats pertanyen a empreses socials de nova creació, empreses socials joves amb un recorregut inferior a tres anys i entitats socials amb una nova línia de negoci. Entre aquestes últimes, n’hi ha que presenten projectes orientats a la seva transformació en empresa social per resultar més viables econòmicament, mantenint al mateix temps el seu impacte.

El Programa d’Emprenedoria Social de l’Obra Social ”la Caixa” té com a objectius:

Incrementar l’impacte social de les empreses socials de nova creació.

Afavorir la transformació de les entitats socials en empreses socials.

Augmentar les probabilitats d’èxit en els projectes dels emprenedors, ja que actualment la taxa de supervivència de les emprenedories al cap d’un any de la seva creació és del 75,8 %; al cap de dos anys, del 62,4 %; al cap de tres anys, del 53,8 %, i al cap de cinc anys, del 40,4 % (segons les últimes dades de l’Institut Nacional d’Estadística relatives a empreses nascudes el 2007 i existents el 2012).

Accelerar la consolidació d’empreses socials de nova creació, tenint en compte que la taxa de supervivència de les noves empreses (start-up) al cap de cinc anys és del 20 %, i al cap de deu anys, del 10 % (portal d’emprenedoria GestioPolis, amb dades del 2013).

Donar a conèixer a la societat els nous emprenedors socials per sensibilitzar la ciutadania sobre la importància d’aquest tipus d’empreses.

Per garantir l’èxit d’aquests 20 projectes, l’Obra Social ”la Caixa” els ofereix:

Suport econòmic: una ajuda de fins a 25.000 euros per finançar les primeres despeses que ha d’assumir un projecte llavor, amb l’objectiu que els nous emprenedors puguin afrontar les inversions del seu projecte.

Formació a mida: els emprenedors socials es beneficiaran d’una formació centrada en l’emprenedoria i la gestió d’empreses socials, que serà impartida per l’escola de negocis IESE Business School.

Acompanyament gerencial: durant un any, l’Obra Social ”la Caixa” proporcionarà un mentor o mentora professional que acompanyarà els emprenedors en la presa de decisions, per identificar riscos, amenaces i oportunitats des d’una visió externa, i que els facilitarà una xarxa de contactes per assegurar la continuïtat de la iniciativa.

Treball en xarxa: s’incorporaran a la xarxa d’emprenedors socials de ”la Caixa”, que els permetrà conèixer altres realitats i crear oportunitats d’aprenentatge, de col·laboració i de negoci. També podran participar en diferents activitats destinades a millorar els projectes seleccionats.

En aquesta quarta edició, el Programa d’Emprenedoria Social de l’Obra Social ”la Caixa” es troba en plena consolidació i continua aprenent amb l’experiència dels emprenedors seleccionats, que s’impliquen en la mateixa dinàmica de les edicions futures del programa.

20 projectes seleccionats a la quarta convocatòria del Programa d’Emprenedoria Social de l’Obra Social ”la Caixa”

ANDALUSIA

Nom de l’entitat: Latarraya, Cooperativa de Mujeres de Zahara de los Atunes
Nom del projecte: Feina digna i estable per a dones a la badia de Cadis
Lloc: Cadis
Empresa social jove (de menys de tres anys d’existència)

El projecte pretén aconseguir la inserció sociolaboral de dones majors de 45 anys parades de llarga durada, i de dones joves amb fills a càrrec seu en situació o risc d’exclusió social, a través de serveis d’atenció sociosanitària al domicili i serveis de neteja en empreses, comunitats de veïns i habitatges.

CANÀRIES

Nom de l’entitat: Asociación Ekananda
Nom del projecte: Horneando Oportunidades
Lloc: Santa Cruz de Tenerife
Empresa social jove (de menys de tres anys d’existència)

El projecte té com a objectiu la formació i la inserció sociolaboral de joves en risc d’exclusió social per mitjà de la formació en un ofici amb sortida laboral com ara la posada en marxa d’una pizzeria amb productes ecològics i de proximitat.

CASTELLA I LLEÓ

Nom dels emprenedors: David Santos González i Sean-Patrick O’Brien-Organ
Nom del projecte: Naturgeis
Lloc: Lleó
Empresa social jove (de menys de tres anys d’existència)

El projecte té com a finalitat la inserció sociolaboral de persones en situació d’exclusió social, així com el desenvolupament del concepte d’empresa social, mitjançant l’aportació d’una part dels beneficis obtinguts a la resolució de problemes socials i l’establiment de límits salarials màxims per acord dels socis, per canviar així el paradigma del concepte d’empresa. Per fer-ho, es desenvoluparà l’activitat econòmica de venda de serveis forestals en el sector de la biomassa i el pèl·let, principalment, així com serveis de manteniment de zones verdes privades, industrials i municipals, i serveis de formació. Es preveu dur a terme l’activitat al territori de Castella i Lleó, dins el pla sectorial Europa 2000.

CATALUNYA
Nom de l’entitat: Fundació Germina
Nom del projecte: Urban Time
Lloc: Santa Coloma de Gramenet (Barcelona)
Primera línia de negoci dins d’una entitat social existent

El projecte pretén aconseguir la inserció sociolaboral de joves en situació o risc d’exclusió social. Per aconseguir-ho, es desenvoluparà la venda de serveis d’oci educatiu, amb les característiques següents: integralitat, varietat en el contingut, preu ajustat al mercat i qualitat.

Nom de l’emprenedora: Isabel Garriga Ripoll
Nom del projecte: Bybelne
Lloc: Girona
Empresa social de nova creació

El projecte persegueix l’objectiu de reduir la precarietat econòmica que pateixen moltes dones grans per diferents causes, com ara la viudetat o la malaltia. Per aconseguir-ho, col·laboraran en la confecció de calçat ecològic. La promotora dissenyarà models tricotats i n’encarregarà l’elaboració al col·lectiu esmentat.

Nom dels emprenedors: Andreu Casali, Xavier Franch i Elena Casacuberta
Nom del projecte: Larvamed
Lloc: Barcelona
Empresa social de nova creació

Aquest projecte del sector biosanitari produeix apòsits, a partir de larves de mosca Lucilia sericata, que constitueixen un tractament eficaç, natural, menys dolorós i sostenible per a les úlceres de pressió de tipus crònic.

Nom de l’entitat: Asociación Sport to Live
Nom del projecte: Sport2Live
Lloc: Barcelona
Empresa social jove (de menys de tres anys d’existència)

Aquest projecte busca ajudar a reinserir persones amb problemes de drogoaddicció a través de la pràctica de l’esport. Per aconseguir-ho, es dissenyen jornades d’entrenament (natació, ciclisme i running) amb un monitor o monitora cinc dies per setmana, a fi de fomentar la socialització, les pràctiques saludables, la disciplina i la constància, entre altres aspectes.

Nom de l’entitat: Riuverd Empresa d’Inserció, SCCL
Nom del projecte: Riuverd
Lloc: Solsonès (Lleida)
Empresa social jove (de menys de tres anys d’existència)

El projecte preveu la venda d’hortalisses ecològiques i productes elaborats, així com el servei de menjador col·lectiu i de jardineria. Aquesta activitat s’emmarca en el sector econòmic de l’agricultura i es desenvoluparà a la comarca del Solsonès.

Nom de l’entitat: Idària, Empresa d’Inserció, SCCL
Nom del projecte: Carbó d’Ardenya i Gavarres
Lloc: Llagostera (Girona)
Empresa social jove (de menys de tres anys d’existència)

L’objectiu d’aquest projecte és la formació i la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social a través de la producció i la comercialització de carbó vegetal, al mateix temps que s’afavoreix la prevenció d’incendis.

Nom de l’emprenedora: Marta Prat Escoda
Nom del projecte: Sit Up: L’Alça, «Si tu seus bé, nosaltres podem caminar»
Lloc: Castellar del Vallès (Barcelona)

Primera línia de negoci dins d’una entitat social existent
Aquest projecte persegueix la millora de la qualitat de vida d’infants amb lesions neurològiques que afecten el seu moviment i la seva postura. Amb aquest objectiu, es desenvoluparà l’activitat econòmica de venda de Sit Up: L’Alça per reposar-hi els peus, regulable i integrable a les cadires, que actualment utilitza el Departament d’Ensenyament de la Generalitat a les seves aules de primària. Permet la higiene postural dels alumnes asseguts en aquestes cadires, al mateix temps que prevé malformacions i educa per a la salut en edat escolar. El benefici econòmic de Sit Up: L’Alça es destina íntegrament a pagar els tractaments d’atenció especialitzada de neurorehabilitació, actualment no inclosos dins la cartera de serveis públics.

Nom de l’entitat: HealthApp, SL
Nom del projecte: HealthApp
Lloc: Barcelona
Empresa social jove (de menys de tres anys d’existència)

El projecte té com a objectiu la implementació d’una aplicació mòbil per al tractament de desordres de la conducta alimentària, amb un èmfasi especial en la millora de la comunicació entre pacients i clínics en malalties de llarga durada. Per aconseguir-ho, es crearà una aplicació per al tractament dels pacients amb trastorn de la conducta alimentària. Amb aquesta aplicació, els pacients podran recollir informació per a la teràpia d’una manera «divertida», intuïtiva i mentre juguen. Així mateix, l’aplicació serà evolutiva i contindrà funcions com la de crear llistes de reproducció, per ajudar a relaxar els pacients, o fins i tot premis i recompenses per motivar-los. D’altra banda, els terapeutes obtindran un millor contacte amb els pacients, així com la possibilitat de disposar d’un registre de dades fàcilment ordenables, parametritzables i correctament referenciades en el temps. Aquest aspecte els permetrà millorar l’explotació de les dades i avaluar l’evolució dels pacients dins la teràpia, de manera que en controlaran perfectament els avanços.

COMUNITAT VALENCIANA

Nom dels emprenedors: Roberto Soler Díaz i Pablo García Peña
Nom del projecte: Reciclean
Lloc: Paterna (València)
Empresa social de nova creació

Aquest projecte pretén fomentar la inserció laboral de col·lectius en risc d’exclusió social (majors de 45 anys, parats de llarga durada i persones amb discapacitats), a través del reciclatge d’envasos de càpsules de cafè, separant i reciclant l’alumini, i de la creació de lombrihumus amb les restes de cafè.

Nom de l’entitat: Inicia, Centro Especial de Empleo
Nom del projecte: Inicia, Centro Especial de Empleo
Lloc: València
Empresa social jove (de menys de tres anys d’existència)

L’objectiu del projecte és la integració sociolaboral de persones amb malalties mentals greus i altres discapacitats, per mitjà de tasques de neteja, jardineria i manteniment a la comarca del Baix Segura.

EXTREMADURA

Nom dels emprenedors: José Félix Miñambres Belloto i Juan Manuel Rodríguez Regadera
Nom del projecte: Hotel Escuela Hospedería Villa de Montánchez
Lloc: Montánchez (Càceres)
Empresa social de nova creació

Aquest projecte extremeny ?el primer que es duu a terme en aquesta comunitat autònoma? vol fomentar la integració sociolaboral de persones en risc o situació d’exclusió social amb itineraris formatius i laborals a través de la gestió de les instal·lacions d’un complex hoteler i turístic ubicat en un entorn rural.

GALÍCIA

Nom de l’entitat: Multiservicios Juan Soñador, SL
Nom del projecte: Empregamultiservizos
Lloc: Vigo
Empresa social jove (de menys de tres anys d’existència)

L’objectiu del projecte és la formació i la inserció laboral de joves i persones immigrants en situació o risc d’exclusió social, a través d’activitats de neteja, jardineria i serveis domèstics.

MADRID

Nom de l’entitat: Koiki Home, SLU
Nom del projecte: Koiki
Lloc: Madrid
Empresa social jove (de menys de tres anys d’existència)

El projecte vol contribuir a la reducció de la contaminació mediambiental i de l’atur de persones amb discapacitat i parats de llarga durada, mitjançant lliuraments urbans sostenibles (socialment i mediambientalment) als barris a càrrec de persones discapacitades o aturades. S’espera arribar a un impacte sobre més de 100 Koiki Messengers a tres ciutats (Madrid, Barcelona i Sant Sebastià).

Nom de l’entitat: Asociación Otro Tiempo
Nom del projecte: Otro Tiempo, Otro Planeta
Lloc: Madrid
Primera línia de negoci dins d’una entitat social existent

El projecte té com a finalitat la inserció laboral de dones en risc d’exclusió i víctimes de violència de gènere a través de la recollida i venda d’oli de cuina usat.


Nom de l’entitat: Comisión Española de Ayuda al Refugiado (CEAR)
Nom del projecte: Causas CEAR
Lloc: Madrid
Empresa social jove (de menys de tres anys d’existència)

El projecte busca la integració de persones en situació o risc d’exclusió social, a través de la venda de serveis de menjador i de càtering. El projecte començarà donant servei al Centre d’Acollida d’Immigrants que la CEAR té a Getafe conveniat amb el Ministeri de l’Interior.


Nom de l’entitat: Helping Marketing Social, SL
Nom del projecte: Videojoc per rehabilitar infants amb paràlisi cerebral
Lloc: Madrid
Empresa social jove (de menys de tres anys d’existència)

L’objectiu del projecte és contribuir a la millora de la rehabilitació d’infants afectats per paràlisi cerebral a través de la venda d’un videojoc comercial especialment dissenyat per a aquest col·lectiu. El joc permet enregistrar les sessions de rehabilitació i fer el seguiment de la millora, mesurant-ne els resultats en temps real.

PAÍS BASC

Nom de l’entitat: Karabeleko Elkartea
Nom del projecte: Karabeleko
Lloc: Hernani (Guipúscoa)
Primera línia de negoci dins d’una entitat social existent

El projecte té com a objectiu abordar l’experimentació hortícola ecològica, fomentar l’agroecologia i contribuir a la recuperació i millora de la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental. Per aconseguir-ho, es desenvoluparà l’activitat econòmica de venda i producció de varietats hortícoles ecològiques autòctones i exòtiques.Whatsapp Descargar PDF Imprimir Enviar la nota a un amic Comentar

Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya

Canal motor
Farmacias

Radio en directo

Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del diaEnlaces de interes

Opinió


alt - Jesús Domingo Martínez/GN

Jesús Domingo Martínez/GN

Les vendes d'antibiòtics

"Les vendes d'antibiòtics per a animals de producció cauen un 10% als Estats ...


alt - Àngel Canosa

Àngel Canosa - ERC Blanes

Àngel Canosa : “A Blanes, hem canviat d'alcalde, com si això fos el remei d'alguna cosa”

Qualsevol mena de valoració o encara d'apunt del qual ha estat l'any 2017 no la s&eac...


Agenda