Notícies més llegides




Maresme


Calella de Mar

Ahir es va presentar el projecte del primer Museu del Turisme del món.

Maresme  -  31/03/2015  -  22:35

Es van donar detalls sobre el projecte a premsa i ciutadania, i l’alcaldessa va confirmar la voluntat d’obrir l’equipament abans de finals d’any.


Aj.Calella

Aj.Calella




El Museu del Turisme serà un equipament modern i dinàmic de format i filosofia innovadora, ja que explicarà com a patrimoni un fenomen que condiciona la vida de milions de persones: les que fan turisme i les que en viuen. El Museu serà innovador pel fet de tractar-se d’un centre d’interpretació d’un bé immaterial, per la magnitud social, econòmica i cultural que representa. Així es va presentar ahir el concepte del futur Museu del Turisme de Calella, durant l’acte de presentació que va tenir lloc a la fàbrica Llobet-Guri (on anirà ubicat el Museu). Van ser presents a l’acte l’alcaldessa Montserrat Candini, el Tinent d’Alcaldia de Ciutadania Xavier Arnijas, el director de l’empresa que està duent a terme el projecte, Jordi Rodó, i el representant de la comissió d’experts que ha estat assessorant l’empresa i el consistori, Jordi Ten.

En la seva presentació, el regidor de Ciutadania Xavier Arnijas va destacar la bona notícia que representa per Calella l’oportunitat d’acollir aquest nou equipament, que complementarà, va dir, la funció de la resta d’equipaments patrimonials i que contribuirà en la narració del relat de ciutat que explica la identitat de la ciutadania. Arnijas va recordar que som davant un equipament avalat per diferents institucions com són el fons europeu Feder (tots els seus projectes estan avalats per comissions externes sota el paràmetre de retorn social i econòmic en els territoris on s’inverteix), així com la Generalitat de Catalunya i altres institucions públiques i privades del nostre país; també va remarcar que el Museu serà un equipament coherent i modern.

Durant l’acte, es va oferir a tots els assistents un recorregut per les diferents sales del futur museu, explicades amb l’acompanyament d’algunes idealitzacions d’espais que es van projectar perquè els assistents poguessin imaginar-se com serà el futur Museu i els continguts físics i audiovisuals que acollirà. Jordi Rodó, va explicar detalls com per exemple que es podrà veure un audiovisual sobre els grans viatges i el viatge d’oci comercialitzat (turisme); que la sala del turisme acollirà elements com guies de viatge històriques, plànols de ciutats, pantalles interactives sobre allotjaments i restauració del món o souvenirs de tots els racons del planeta i de totes les èpoques.

Jordi Ten, com a representant de la comissió d’experts assessors del projecte, va dedicar gran part de la seva intervenció a la sala de Calella, que plasmarà l’efecte de l’arribada dels turistes alemanys al que era en un inici un petit poblat de pescadors i cases blanques. El gran impacte social i econòmic que va transformar Calella s’il·lustrarà en aquesta sala amb fotografies històriques, testimonis, objectes i documents de l’època.

L’Alcaldessa va tancar l’acte destacant la rellevància i interès del futur Museu, així com el seu agraïment als diferents suports que avalen el projecte i que el fan possible: la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Unió Europea i l’Organització Mundial del Turisme.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...