Notícies més llegides



Maresme


Calella de Mar

Crida a la participació ciutadana per al futur Museu del Turisme.

Maresme  -  26/02/2015  -  21:40

Primer només es recollirà informació sobre objectes i documents de propietat privada que puguin il·lustrar la relació històrica de Calella amb el Turisme.


Museu delTurisme

Museu delTurisme




El Museu del Turisme serà una realitat a Calella i estarà ubicat a la nau oest de la Fàbrica Llobet-Guri. Aquest serà un important equipament, adscrit al patrimoni municipal, amb la voluntat de formar part del patrimoni cultural de Catalunya i amb vocació universal, tot convertir-se en un centre de referència documental i de recerca turística. L’objectiu del Museu del Turisme és convertir-se en el primer museu dedicat íntegrament a l’anàlisi d’un fenomen econòmic i social com és el turisme, amb el valor afegit d’ubicar-se a Calella, ciutat estretament vinculada, històricament i en l’actualitat, amb aquest sector.

Per aquest motiu, i per tal de valorar les possibilitats d’ampliació del fons i de futures exposicions temporals del Museu del Turisme, en una primera fase, es crida a la participació ciutadana per tal de recollir informació respecte a els objectes i documentació que els ciutadans tenen a casa seva. En aquesta ocasió no es demana ni la cessió ni la donació dels objectes, simplement la descripció d’aquestes peces, per tal de fer un inventari d’objectes d’interès privats. Aquests materials poden tenir molt de valor per il·lustrar el període de 1950 a l’actualitat en relació amb el turisme i la vinculació amb Calella.

Es podrà aportar informació referent a qualsevol document o objecte que pugui il·lustrar la vinculació de Calella amb el turisme com per exemple: documentació personal com podria ser la correspondència entre turistes i calellencs, fotos, fullets, objectes portats d’altres països, retolació, roba de l’època, claus d’hotel, publicacions, guies de viatges, souvenirs de Calella o d’altres coses. Per poder aportar informació sobre aquests objectes privats podeu descarregar-vos un model de fitxa o recollir-la personalment a la recepció de l’Ajuntament. La fitxa amb la descripció detallada dels objectes es pot enviar a m.calella@diba.cat o lliurar-la personalment al Museu-Arxiu de Calella de dimarts a dissabte, de 17 a 20 h i diumenges i festius, d’11 a 14h.

El Museu del Turisme formarà part del patrimoni cultural de Calella i serà un referent de Catalunya a l’exterior, per la qual cosa compta amb la complicitat i el suport de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Barcelona, de la Unió Europea, a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i fins i tot de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), que és l'organització internacional principal de la indústria del turisme.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...