Notícies més llegides



Actualidad España


Madrid

Podem escenifica la marxa del canvi omplint la 'Puerta del Sol' de Madrid.

Actualidad España  -  31/01/2015  -  14:14

El partit de Pablo Iglesias mobilitza a desenes de milers de persones: 100.000 segons fonts policials mentre que Podem parla de 300.000 assistents.


Puerta del Sol/Podemos

Puerta del Sol/Podemos



Pablo Iglesias



Juan Carlos Monedero



Íñigo Errejón



Irene Montero



Carolina Bescansa





Un 15 de maig del 2011, la "Puerta del Sol" de Madrid es va omplir de persones que demanaven un canvi polític i social al conjunt de l'Estat. Aquella mobilització va suposar un punt d'inflexió, ja que els “indignats” van començar a tenir veu als diferents espais mediàtics. No obstant, poca gent podia pensar que aquell moviment arribaria fins on ha arribat. Avui les enquestes auguren que Podem i el Partit Popular es disputaran el control del govern espanyol.

Avui i com va passar aquell 15-M, els “indignats” o simpatitzants de Podem han reunit a desenes de milers de persones als carrers de Madrid. En el ja tradicional ball de xifres, la Polícia ha calculat que unes 100.000 persones s'han congregat a la Puerta del Sol i a la calle de Alcalá. Mentrestant Podem assegura que avui han mobilitzat a 300.000 persones. Deixant de banda les xifres, les imatges que ens arribaven des de la capital espanyola demostren que avui no era un dia qualsevol. Des del mateix partit han confessat que no s'esperaven reunir a tanta gent. Podem ja s'havia assegurat la presència de més de 10.000 persones arribades d'arreu de l'Estat ja fos amb vehicles particulars o amb els 260 busos organitzats per les agrupacions locals del partit liderat per Pablo Iglesias.

A les 12 del migdia estava previst l'inici de la “Marcha del Cambio”, una mobilització que havia de cobrir el recorregut que va de la Cibeles a la Plaça del Sol. Mitja hora abans de l'inici, aquests espais estaven plens de gom a gom, fet que ha provocat l'endarreriment de la marxa. Malgrat l'aglomeració de gent, la mateixa Policia, que ha desplegat un dispositiu de 400 agents antidisturbis, no ha registrat cap incident i per tant, tot ha transcorregut amb total normalitat.

Els principals dirigents de Podem han encapçalat una manifestació que portava com a lema: “Es hora”. Després de poc més d'una hora de trajecte a través de la calle de Alcalá, finalment s'ha arribat a la Puerta del Sol, lloc on les cares visibles del partit havien de fer els seus parlaments. El primer en parlar ha estat el cofundador i secretari de procés constituent i programa de Podem, Juan Carlos Monedero. “La majoria del poble vol el canvi a Espanya”, ha assegurat Monedero mentre rebia els aplaudiments del públic assistent. A continuació ha agafat el torn de paraula un altre dels perfils més mediàtics de Podem, Íñigo Errejón. El número 2 del partit ha assegurat que “el fet de rebre crítiques per part dels altres partits, fa augmentar les possibilitats de guanyar les eleccions generals”.

El torn de Pablo Iglesias ha arribat passades les dues de la tarda. El líder de Podem ha enviat diversos missatges d'avís a la resta de formacions polítiques, sobretot les del “bipartidisme” i la “casta”. És a dir, dirigides al PP i al PSOE. Iglesias també ha transmès un discurs cautelós per tots els que ja donen per vencedors a Podem. Aplaudiments, càntics, banderes i pancartes eren el teló de fons d'una plaça que no s'omplia tant des del 15-M. Fins i tot el mateix Pablo Iglesias tenia problemes per desenvolupar el seu discurs, ja que el públic l'interrompia amb aplaudiments i els ja cèlebres càntics :“Tic tac tic tac” o “Sí se puede”.

El parlament d'Iglesias ha finalitzat agraint a tots els que han fet possible el dia d'avui. També ha tingut algunes paraules per Syrisa, el partit d'Alexis Tsipras que fa una setmana va guanyar les eleccions gregues. “El que estem vivint avui és un somni però som conscients que encara queda molt camí per fer”, ha conclòs Iglesias al mateix temps que es donava per finalitzada la marxa. Una marxa que sense cap mena de dubte, ha estat una demostració de força i de capacitat mobilitzadora.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...