Notícies més llegides
OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

598 ofertes de feina gestionades i 431 persones inserides al món laboral a través de DinàmiG

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  08/02/2024  -  19:37

Cal subratllar que el nivell d'atur a la comarca de la Garrotxa ha continuat disminuint


Ajuntament d'Olot

Ajuntament d'OlotEl Servei d'Ocupació de l'Agència d'Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa, DinàmiG, ha aconseguit gestionar amb èxit 598 ofertes de feina, evidenciant la recuperació del teixit empresarial i l'afirmació de DinàmiG com a referent en l'àmbit laboral a la comarca de la Garrotxa.

Pel que fa a les dades d'inserció al món laboral, un total de 431 persones, usuaris de DinàmiG, han trobat ocupació mitjançant aquest servei, cobrint aproximadament el 75% de les ofertes gestionades. Aquesta xifra positiva reflecteix el compromís continu amb la integració laboral.

En relació amb el nivell educatiu, destaca que el 27% de les persones inserides tenien estudis primaris, el 15% havien completat l'educació secundària obligatòria, el 14% comptava amb estudis superiors universitaris, i el 24% havia realitzat estudis de cicles formatius (10% en Cicles Formatius de Grau Superior i 14% en Cicles Formatius de Grau Mitjà). Un 6% de les persones inserides no havien estat escolaritzades o havien realitzat estudis bàsics no homologats al seu país d'origen.

Pel que fa als sectors d'inserció, el 54% dels usuaris han trobat feina en el sector serveis, mentre que un 38% s'ha incorporat a l'àmbit de la indústria. El 7% ha ingressat en l'àmbit de l'Administració Pública i l'1% en el sector agrari.

Analitzant el perfil demogràfic, el 41% dels inserits tenien entre 16 i 29 anys, el 22% entre 30 i 39 anys, el 17% entre 40 i 49 anys, i el 20% eren majors de 50 anys.

Els resultats demostren que el percentatge d'insercions es duplica en aquelles persones que han seguit un procés d'orientació per competències, sent el 79% dels inserits participants en aquests processos d'acompanyament de DinàmiG.

En relació a les ofertes de feina amb més dificultats per a la seva cobertura, destaquen els llocs en oficis com llauner/a, serraller/a, soldador/a, gerocultor/a, infermer/a i ocupacions de manteniment, així com xofers i conductors de camió amb carnet C o superior.

Cal subratllar que el nivell d'atur a la comarca de la Garrotxa ha continuat disminuint, situant-se per sota del 7%, amb 1.981 persones aturades. Des de DinàmiG, s'han realitzat 881 acompanyaments a persones en processos diversos, sigui amb consultes concretes o itineraris d'orientació personalitzats.

Una de les iniciatives destacades del 2023 ha estat "TIC a Dia," orientada a reduir l'escletxa digital. Aquesta iniciativa proporciona material audiovisual i infografies amb instruccions senzilles per a la població, fomentant l'ús de serveis en línia i facilitant tràmits. Durant el 2024, es continuaran publicant aquest material al web de DinàmiG (dinamig.cat) i a l'apartat de formació.

En la mateixa línia, s'ha impulsat l'Aula de Recerca de Feina, destinada especialment a aquelles persones que necessiten suport digital inicial. Durant el 2023, 431 persones hi han accedit, realitzant 746 atencions i resolent dubtes relatius a eines digitals.

Pel 2024, l'Àrea d'Ocupació de DinàmiG manté com a prioritat l'aproximació entre empreses i població activa, responent a les seves necessitats i proporcionant solucions adaptades.


Autor: Redacció


#olot


#olot

Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del diaEnlaces de interes

Opinió


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...


alt - Partido Popular

Carles Enric

El Salvador de la oposición

Un candidato debe destacar y liderar, pero, a pesar de los tiempos, no debe creerse el salvador de n...