Olot
L'Ajuntament d'Olot adjudica el quiosc de la Plaça Clarà a Integra i un bar a la Plaça Mercat a La Fageda
OLOT 'Ciutat dels Detalls' - 28/09/2023 - 21:08
El ple de l’Ajuntament d’Olot dona compte de les adjudicacions d’aquests espais a dues de entitats de referència en l’atenció a l’atenció i la inserció laboral de les persones
El passat 18 de setembre, La Fageda va obrir "La Granja", el nou servei de bar cafeteria de la Plaça Mercat d'Olot. Aquesta iniciativa té com a objectiu continuar generant ocupació per a les persones de la comarca en situació de vulnerabilitat, especialment aquelles amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental. "La Granja de la Fageda" estarà oberta al públic de dilluns a dissabte a la Plaça Mercat. Un equip format per vuit persones treballarà en torns de matí i tarda per oferir productes de qualitat, gràcies a la col·laboració amb diferents botigues de la ciutat i altres establiments de la comarca.
L'Ajuntament d'Olot ha atorgat a La Fageda la concessió d'aquest espai de venda al Mercat. Aquest nou projecte s'uneix a les iniciatives socials que La Fageda ha impulsat en els seus més de quaranta anys d'existència, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones en situació de vulnerabilitat a la Garrotxa. A dia d'avui, La Fageda elabora productes làctics, gelats i melmelades, a més de disposar d'una secció de jardineria i ramaderia. Recentment, en col·laboració amb l'Ajuntament d'Olot, ha posat en marxa l'escola de Noves Oportunitats NOIMA.
D'altra banda, l'Ajuntament d'Olot ha adjudicat a Integra la concessió d'ús d'un quiosc de premsa a la Plaça Clarà. Aquest servei va ser reservat per a centres especials de treball o empreses d'inserció després que el propietari anterior manifestés la seva intenció de tancar-lo. Integra dirigirà aquest nou projecte amb l'objectiu de continuar creant ocupació per a persones amb discapacitat i/o risc d'exclusió social. Aquest quiosc de premsa a la Plaça Clarà representa una oportunitat tant formativa com laboral per a la comunitat, ja que oferirà un espai de pràctiques als alumnes de l'itinerari formatiu específic d'auxiliar de vendes i atenció al públic de l'escola Joan XXIII, destinat a joves amb discapacitat intel·lectual. A més, crearà dos nous llocs de treball per a persones amb discapacitat o en situació de risc d'exclusió social.
Integra aplicarà a aquest quiosc de la Plaça Clarà l'experiència acumulada en la botiga que va obrir l'any 2008. L'entitat d'economia social, amb més de cinquanta anys d'història, va ser creada amb l'objectiu de desenvolupar i gestionar centres i serveis per a persones amb discapacitat intel·lectual i infants amb trastorns en el seu desenvolupament o risc de patir-ne.
En la darrera sessió del plenari d'aquest setembre, l'Ajuntament d'Olot va informar de les dues adjudicacions a aquests projectes socials de la ciutat, ambdues sense ànim de lucre i amb un impacte a nivell comarcal. La proposta de La Fageda va ser la seleccionada entre les dues presentades, mentre que Integra va ser l'única entitat que va sol·licitar la concessió.
A més, en la sessió es va nomenar l'assessor de Mobilitat, Isaac Crivillés, com a representant de l'Ajuntament d'Olot a l'Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). També es van rectificar els representants de l'Ajuntament d'Olot al Consorci DinamiG, en el qual hi participen l'alcalde Pep Berga i els regidors Estanis Vayreda, Gemma Canalias, Imma Muñoz, Josep Quintana, Isaac Crivillés, Jordi Gasulla i Jaume Mir.
A més, es va informar sobre la massa salarial del personal de l'Ajuntament d'Olot i es va autoritzar per unanimitat la compatibilitat d'una treballadora adscrita a l'Àrea de Progrés Econòmic.
Finalment, el plenari va aprovar el text refós de la modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) del carrer Sant Cristòfor-pont de Santa Magdalena. L'acord va ser recolzat pel govern local, amb l'abstenció de la CUP i Activem, i amb el vot en contra del PSC i VOX. Aquesta modificació inclou la previsió de terrenys per a la construcció d'una promoció pública de 87 habitatges destinats al sistema de depuració d'aigües d'aquest sector.
Finalment, les dues mocions presentades pel grup de la CUP, que proposaven la creació d'un viver municipal d'arbres i arbustos i l'adhesió d'Olot a la Xarxa de Ciutats que caminen, no van ser aprovades. La primera va obtenir el suport de la CUP i Activem, mentre que el PSC es va abstenir i Junts, ERC i VOX van votar en contra. En el segon cas, la moció va comptar amb el vot favorable de la CUP, PSC, Activem i VOX, mentre que la resta de grups municipals es van oposar.
Autor: Redacción