Notícies més llegides



Actualitat Girona


Girona

L'Ajuntament de Girona pintarà un mural a la llera del riu Onyar per trencar amb els tabús que envolten la menstruació

Actualitat Girona  -  30/05/2023  -  14:05

Es tracta d’una de les accions de la campanya "I tu, com la vius?" que té l’objectiu d’informar a la ciutadania sobre el procés menstrual i donar a conèixer els diferents mètodes de recollida del fluix menstrual




L’Ajuntament de Girona pintarà un mural a la llera del riu Onyar, entre la plaça de Catalunya i el Mercat del Lleó, per trencar amb els tabús que envolten la menstruació i fomentar l'equitat menstrual. Es tracta d’una de les accions de la campanya “I tu, com la vius?” que s’ha desplegat aquesta setmana a la ciutat de Girona, per segon any consecutiu, i que compta amb diferents activitats per informar a la ciutadania sobre el procés menstrual i per donar a conèixer els diferents mètodes de recollida del fluix menstrual.

Sota el lema “Canviem la mirada”, l’Associació Fent i Desfent s’encarregarà de pintar el mural entre demà, dia 31 de maig, i divendres, dia 2 de juny. 

Les iniciatives previstes es divideixen en dos eixos: per un costat, donar a conèixer els diferents mètodes de recollida del fluix menstrual i els seus avantatges i inconvenients, i, per l'altre costat, portar a terme actuacions formatives i informatives sobre el procés menstrual. La campanya pretén apropar a tota la ciutadania la informació sobre la menstruació i els diferents mètodes de recollida del sagnat, amb l'objectiu de prendre consciència sobre un cicle natural i evitar problemes com la desinformació, la desigualtat social i econòmica, la infradiagnosi de problemes de salut, la sobremedicalització o l’impacte  mediambiental, així com l'impacte que té la menstruació i els mites i tabús generats al seu voltant en la salut física i emocional de les persones.

Enguany, es continuarà amb el repartiment de productes de recollida menstrual tant en el Centre Jove de Salut de l’Ajuntament de Girona com en l’Espai Salut de la Universitat de Girona fins a esgotar les existències. Els productes menstruals reutilitzables són més saludables per a les usuàries, sostenibles i assequibles econòmicament i inclouen copes menstruals, esponges marines, compreses reutilitzables o calces menstruals.

El consistori ha ampliat el llistat de punts salubres pel maneig de la regla iniciat en la campanya del 2022 arribant a més equipaments municipals. Aquests espais s’han marcat amb uns adhesius que indiquen els espais que disposen, per exemple, de pica dins del WC i que, per tant, permeten l'ús de mètodes de recollida del fluix menstrual com les copes. També s’ha elaborat un mapa que recull tots aquests equipaments.

Pel que fa a les accions formatives, dissabte es va dur a terme un taller familiar per abordar l’acompanyament de les primeres menstruacions i ahir un taller amb persones joves del sector de Can Gibert de Pla per millorar els coneixements en relació amb la menstruació i promoure els mètodes de recollida de sagnat menstrual amb productes reutilitzables. 

La campanya es va engegar el passat dissabte 27 de maig i s’estendrà durant tota la setmana. Coincideix amb el Dia Internacional per la Higiene Menstrual, que té lloc cada 28 de maig. Aquesta efemèride es va instaurar el 2014 per conscienciar i sensibilitzar la ciutadania sobre la menstruació i la importància de la higiene saludable en termes d’equitat i sostenibilitat.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...