Notícies més llegides



Política


Blanes

Jordi Hernández: «Hem estat treballant durant molts mesos per poder afirmar que som el canvi que Blanes necessita»

Política  -  26/05/2023  -  18:05

«Seré un alcalde proper, perquè m’agrada estar al costat dels meus veïns i veïnes, i perquè no entenc la política municipal de cap altra forma», diu l’alcaldable del PSC a Blanes


Jordi Hernández

Jordi Hernández



El primer secretari del PSC de Blanes, Jordi Hernández, encapçala la llista de la formació socialista a les pròximes eleccions municipals d’aquest diumenge 28 de maig. La seva experiència com a membre actiu en diferents associacions del municipi li ha permès contactar amb veïns, veïnes i “fer un projecte col·lectiu on tota la ciutadania es torni a il·lusionar”, amb el municipi. “Estic convençut que diumenge guanyarem les eleccions”, sentencia Hernández.

Com afronta les eleccions del pròxim 28 de maig?

Amb il·lusió i molta responsabilitat. Soc una persona humil i treballadora i la possibilitat de ser alcalde de la ciutat que estimo és una responsabilitat que em prenc molt seriosament. Fa molt temps que treballem, parlant amb els blanencs i blanenques, picant portes, treballant les propostes i parlant amb col·lectius per fer un projecte col·lectiu on tota la ciutadania es torni a il·lusionar amb Blanes.

Encapçala les llistes socialistes per primera vegada i arriba provinent del món associatiu. Això marca un perfil d’alcalde amb idees noves i vinculat al poble?

Des de les associacions no deixem de fer política i crec que fer el salt a la política era un pas lògic. Tinc al cap els barris i el teixit associatiu de Blanes i provenir del món associatiu també m’ha permès parlar i compartir idees amb molta gent i molt diversa. Aquest bagatge també m’ha permès saber que el que Blanes necessita no és només un Ajuntament proper, que també, sinó un alcalde proper. Estic segur que seré un alcalde proper, perquè m’agrada estar al costat de les persones, dels meus veïns i veïnes, i perquè no entenc la política municipal de cap altra forma.

Considera que l’evolució del ‘Procés’ pot canviar el paradigma del vot a Blanes en comparació al 2019?

És evident que les eleccions de 2019 estaven condicionades per la situació política a Catalunya, però crec que la ciutadania és conscient de la importància de buscar el millor projecte de futur per Blanes. Estic segur que aquest projecte és el dels socialistes de Blanes i, per aquesta raó, estic convençut que els resultats de diumenge no seran els mateixos que els de 2019. Estic convençut que el diumenge guanyarem les eleccions.

Durant aquests dies de campanya quins missatges principals li ha fet arribar la ciutadania?

Nosaltres sempre hem parlat de 5 eixos i un principi irrenunciable. El principi de proximitat, apropant l’Ajuntament als barris i també l’alcalde. La descentralització de l’AMIC, la creació del regidor de barri, la posada en marxa del punt d’atenció al nouvingut o les taules de participació i el Consell de Barris.

Els nostres 5 eixos són: Blanes ciutat verda i sostenible; Blanes ciutat cívica i segura; Blanes ciutat d’oportunitats i justícia social; Blanes ciutat educadora i cultural i Blanes ciutat de progrés econòmic. El programa d’actuació integral que preveu l’asfaltatge, neteja, jardineria i accessibilitat dels barris de Blanes, el perllongament de la temporada turística i la posada en marxa de les polítiques esportives i culturals com a motor econòmic o la redacció d’un nou Pla de Mobilitat Sostenible per pacificar el centre i tornar l’espai públic per a les persones, són algunes de les nostres propostes més destacades.

Com definiria la llista que l’acompanya?

Una llista preparada per governar des del minut u. Gent amb experiència de gestió en l’administració pública, que és molt important, però a la vegada una llista renovada i jove. Crec que representem un projecte nou amb els valors del socialisme, de l’esforç i de la igualtat, i hem estat treballant durant molts mesos per poder afirmar avui que som el canvi que Blanes necessita.

Si arriba a l'alcaldia, quins són els primers reptes i prioritats que voldria entomar?

La creació dels regidors de barri per garantir la proximitat i la immediatesa en la comunicació amb la ciutadania i la creació de la regidoria de cultura -desvinculada de Focs i Festes que anirien a Promoció de la ciutat- necessària per afrontar el gran repte de ser el nou motor econòmic de Blanes. També la posada en marxa del pla d’habitatge local, el pla de mobilitat urbana sostenible i el MIEM (Mapa d’Instal·lacions Esportives Municipals): sense aquests tres plans, que ens fan una diagnosi i ens proposen un seguit de mesures per dur a terme en aquestes àrees, no podem tenir clares les polítiques de futur en aquests àmbits tan importants. Sense aquests plans en vigor, que ara no ho estan, tampoc podem tenir accés a moltes subvencions ni als fons Next Generation, d’aquí el motiu pel qual són una absoluta prioritat.

Blanes ocupa el rol que li pertoca en el conjunt de la comarca de la Selva i de la demarcació gironina o l'ha de reforçar d'alguna manera?

Des de fa un temps Blanes ha perdut el lideratge de la comarca i cal que entomem aquest repte per fer que la ciutat sigui referent no només a la Selva, sinó també a comarques gironines. Som la tercera ciutat de la província en habitants i hem de fer valdre el nostre pes. Calen canvis a l’hora de governar, ampliar la temporada turística, fer acords entre el sector públic i privat per portar més gent i fer que els blanencs i blanenques tinguin treball de qualitat i estable tot l’any, no només durant l’estiu. Desestacionalitzar el turisme sense renunciar a portar visitants durant tot l’any mitjançant una oferta esportiva i cultural atractiva i puntera. Hem de ser referència en turisme esportiu, amb les instal·lacions de la ciutat esportiva que són úniques a les comarques gironines, i també cultural, mitjançant la creació de diferents festivals i el reconeixement dels nostres artistes i el teixit associatiu cultural.

Sota el seu mandat quina mena d’inversions es durien a terme?

La veritat és que la transformació i modernització de Blanes demana invertir no només en la neteja i manteniment dels nostres barris, sinó també en la remodelació de la plaça dels Dies Feiners, per fer una plaça de la vila digna, la construcció de la piscina coberta lligada a les energies renovables i amb fons Next Generation i la creació del Museu de la Pesca i el Mar a l’antiga llotja. Per a nosaltres és important també mantenir i millorar els espais i edificis públics existents per oferir el millor servei a la ciutadania i als visitants que vulguin venir a Blanes.

Quin paper hauria de tenir la participació ciutadana en un govern municipal amb vostè al capdavant?

Hem estat explicant durant tota la campanya que la ciutadania ha de participar i ser partícip de les polítiques de l’Ajuntament. En el nostre cas hem anunciat un mecanisme d’avaluació de les polítiques públiques per part de la ciutadania, la creació de l’Hotel Entitats i d’un procés participatiu per establir la seva gestió, hem anunciat la consulta popular sobre la platja de gossos o la creació del Consell de Barris. Una de les propostes que hem explicat molt és  la de la reactivació de les taules i els consells que aquests darrers quatre anys han estat abandonats, i que permeten la participació directa de diferents col·lectius de la ciutat que és imprescindible que tinguin veu i aportin la seva expertesa i coneixement en cadascuna de les seves matèries o àrees, i que ara no funcionen. També volem comptar amb la participació de la ciutadania, i especialment de les dones, per elaborar un mapa de punts insegurs a la ciutat per poder buscar-ne les solucions: més il·luminació, més patrullatge, millor senyalització, videovigilància...

Finalment, quin Blanes s'imagina i voldria veure a mitjà termini?

Voldria que Blanes complís les expectatives de tots els seus ciutadans i ciutadanes, que l’Ajuntament vetllés per allò tan senzill com que cada blanenc i blanenca, a les set del matí quan s’aixeca i surt de casa seva, es trobi una ciutat preparada pel dia a dia: neta, polida, endreçada, segura i amb dinamisme econòmic. Una ciutat preparada per encarar els reptes de futur, però també per ser una referència econòmica i cultural de la Selva. Una ciutat reconeguda i admirada, que és porta de la Costa Brava i nexe d’unió entre Barcelona i Girona. Una ciutat que il·lusioni.


Autor: Redacció


#blanes


#blanes





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...