Notícies més llegides




Política


Olot

Pep Berga reivindica les accions de 'bon govern' de Junts a Olot

Política  -  19/05/2023  -  21:56

La unió de les àrees de Cultura i Educació, el Garrotxa Domus o la Ciutat dels Detalls en són un exemple


Acte de Junts a Olot -  © Glòria Sánchez / GN

Acte de Junts a Olot - © Glòria Sánchez / GN



Pep Berga




L'actual alcalde i candidat de Junts a l'alcaldia d'Olot, Pep Berga, ha reivindicat les experiències de "bon govern" impulsades en els darrers anys a la capital garrotxina, com la unió de les àrees de Cultura i Educació de l'Ajuntament o el programa per facilitar la feina als ciutadans que volen millorar l'eficiència energètica de casa seva.

Junts ha escollit la capital garrotxina per una trobada d'alcaldes del partit en què han compartit experiències d'èxit als seus municipis. Hi han participat els alcaldes de Vic (Anna Erra), Begur (Maite Selva), Banyoles (Miquel Noguer) i l'amfitrió, Pep Berga, content de "compartir experiències de bon govern que altres ajuntaments puguin aprofitar".

"No tot està inventat, hi ha ajuntaments que són capaços d'inventar i fer coses noves i és molt bo que entre nosaltres les compartim per poder replicar aquelles experiències que han funcionat als nostres municipis", ha assegurat Berga.

L'alcalde olotí detallat que ha sigut "difícil triar una sola experiència de bon govern", perquè havia pensat en el Garrotxa Domus, una finestreta única per atendre tècnicament, financerament i administrativament qui vulgui millorar l'eficiència energètica de la seva llar o la Ciutat dels Detalls, un programa que ha permès atendre 24.000 petites cosetes de la ciutat via web i 8.600 a part que es fan amb la brigada i "que ha funcionat molt bé".

Finalment, però, ha optat per "una experiència nova, diferent i que no s'ha desenvolupat en cap altre lloc més de Catalunya", la unió ara fa dos anys de les àrees de Cultura i Educació. "Tenien l'objectiu comú de transformar les persones per transformar la societat d'una manera positiva, però treballaven separadament, i vam posar els tècnics compartint una mateixa sala per fer que qualsevol política educativa compti amb les eines de la gestió cultural i que qualsevol acció cultural tingui en compte la seva dimensió pedagògica i transformadora per fer-nos persones més crítiques i empàtiques", ha detallat.

En l'acte també hi ha intervingut el secretari general de Junts, Jordi Turull, que ha afirmat que "el bon govern ha de ser molt exigent i autoexigent, perquè estem gestionant recursos dels ciutadans i fent accions i propostes pel conjunt de la ciutadania".

"Si l'objectiu de la política municipal és fer la vida més fàcil i feliç a la gent i l'objectiu de cada alcalde i alcaldessa és que ningú hagi de deixar el seu municipi perquè no troba les condicions vitals per realitzar el seu projecte de vida, és evident que l'acció del bon govern és bàsica. Bon govern vol dir que hi hagi visió, ambició i determinació per tot allò que vols fer al teu municipi al servei dels ciutadans a curt, mitjà i llarg termini", ha reblat.

En aquest sentit, Turull ha assegurat que hi ha gent en política que "fa la perdigonada, que es mou per fer fora uns o altres, sense una visió de cap a on ha d'avançar el municipi davant de tots els reptes i les necessitats, que no vol dir problemes, sinó també oportunitats si hi ha aquesta autoexigència de bon govern".

"El bon govern també depèn de l'actitud, i a Junts hi ha tres paraules que no apareixen al nostre diccionari, en l'àmbit nacional, però també als municipis: resignació, davant de coses que poden semblar difícils; renúncia, davant de coses que no surten a la primera i rendició. Governar des d'aquí fa perdre oportunitats als ciutadans", ha conclòs.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...