Notícies més llegides



Alt Empordà


Castelló d'Empúries

La ciutadania presenta més de 600 propostes al Pressupost Participatiu de Castelló d’Empúries

Alt Empordà  -  04/05/2023  -  20:12

Les xifres demostren un increment notable de participació respecte a les dues edicions anteriors




El passat 20 d’abril va finalitzar la recollida de propostes ciutadanes de la sisena edició del Pressupost Participatiu impulsat per l’Ajuntament de Castelló d’Empúries. Durant el període de presentació els veïns i veïnes han fet arribar un total de 625 propostes, una xifra superior que en les darreres dues convocatòries (492 propostes en la quarta edició i 457 en la cinquena edició).

Segons Anna Massot, regidora de Participació Ciutadana, “representa tot un èxit. És una bona mostra de les ganes de la població per opinar i implicar-se en les decisions de l’Ajuntament, i una constatació de la importància i valor que la ciutadania li dona a aquest projecte. Estem molt contents de la participació assolida en aquesta primera fase i donem les gràcies als veïns i veïnes per totes les aportacions i propostes que ens han fet arribar”.

Recollida de propostes segons el canal

El consistori posava a disposició dels veïns i veïnes tres vies per fer arribar les propostes:

  • Per mitjà del web www.tutriescastello.cat.
  • A la parada del mercat setmanal habilitada per l’Ajuntament a Castelló i Empuriabrava.
  • Dipositant la butlleta en les bústies ubicades a Castelló (OMAC, Biblioteca municipal, Espai Jove “El Centro” i l’INS Castelló) i a Empuriabrava (Oficina de Turisme d’Empuriabrava, Espai Alberes i IE El Bruel Empuriabrava).

Aquesta última ha estat la via més utilitzada per la població amb la presentació d’un total de 344 propostes; de les quals, 189 recollides a l’IE El Bruel d’Empuriabrava, un dels nous punts de recollida de propostes habilitats per l’Ajuntament aquest any. Mentrestant, a través del web s’han recollit 238 propostes; i a les bústies del mercat, fins a 43 projectes.

El Pressupost Participatiu encara la segona fase del projecte

Ara, totes les propostes recollides presencialment i electrònica seran valorades tècnicament pels serveis tècnics municipals. Així, totes aquelles que compleixin els requisits i no superin el pressupost fixat seran admeses. Finalitzada aquesta fase es publicarà un document amb les propostes vàlides i desestimades; en el cas d’aquestes últimes s’especificarà el motiu.

Més endavant, durant el mes de juny (en una data encara per a concretar), la ciutadania serà cridada a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització; una sessió participativa oberta a tots els veïns i veïnes en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que seran els que finalment se sotmetran a votació popular.

Votació popular

En la darrera fase del procés, les propostes finalistes seran sotmeses a votació ciutadana. Hi podran participar de forma online i a través dels punts de votació telemàtica distribuïts pel municipi totes aquelles persones empadronades al municipi majors de 16 anys. En aquest sentit, l’Ajuntament es compromet a integrar en el pressupost municipal del 2024 les propostes més votades fins a esgotar la partida de 250.000€.


Autor: Redacció


#castello


#castello





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...