Notícies més llegides



Actualitat Girona


Girona

La plantilla de la Policia Municipal de Girona se sent 'enganyada i estafada' per Madrenas

Actualitat Girona  -  01/04/2023  -  15:09

Asseguren que havien arribat a un acord per desencallar el conflicte laboral i al final se n'ha desmarcat


Protesta Policia Municipal de Girona - © Glòria Sánchez / GN

Protesta Policia Municipal de Girona - © Glòria Sánchez / GN



La plantilla de la Policia Municipal de Girona considera que l'alcaldessa, Marta Madrenas, els ha "enganyat i estafat" després de dos mesos de negociació per desencallar el conflicte que tenen des de l'agost passat. "Després de gairebé dos mesos de negociació i amb acord final, divendres l'alcaldessa es va desmarcar" d'allò pactat, assenyalen els sindicats que representen els agents, que ja anuncien noves mobilitzacions pel ple de dilluns.

Des de l'agost hi ha un conflicte laboral i sindical obert que va portar els agents a plantar-se i no fer més hores extra i encara no s'ha resolt. Durant el mes de febrer, els sindicats de la plantilla van ser convocar a diverses reunions per negociar amb Madrenas i van arribar a un acord "cedint drets".

Finalment, l'acord no ha tirat endavant perquè, segons els sindicats, l'alcaldessa se n'ha desmarcat i tampoc han comptat amb el suport de dues organitzacions presents a la Mesa de Negociació extraordinària, Comissions Obreres i la Intersindical.

"És una vergonya que tan representants sindicals com l'actual equip de govern es posin de cantó i primin interessos partidistes i sindicals abans que la seguretat pública de Girona", afirma Sergi Fernández, de SAP-PL, que ja avisa als ciutadans que hi ha "un risc pel que fa a efectius i la seguretat pública de la ciutat".

"L'alcaldessa va agafar el toro per les banyes i va determinar que podíem arribar a uns acords que després s'havien de ratificar a la mesa general de negociació extraordinària", explica Sergi Fernández, portaveu del sindicat SAP-PL.

"Durant febrer i març hem estat a diverses reunions en què s'ha arribat a un consens i a un acord entre l'equip de govern i tots els sindicats representatius de la policia municipal de Girona. Aquest preacord es va ratificar en assemblea durant el mes de març pel 80% de la plantilla del cos", explica.

Fa dues setmanes es va realitzar la primera mesa i es va aprovar amb els vots a favor de tots els sindicats que representen a la policia municipal, però Comissions Obreres i Intersindical es van negar a ratificar l'acord, segons el sindicalista.

"És una postura que considerem que ataca els principis de col·laboració i bona fe, quan des de tots els sindicats de la policia municipal de Girona s'havia aprovat en els darrers quatre anys tot el que afectava laborals i funcionaris. Entenem que hi ha una responsabilitat per part de CCOO i Intersindical que, en un acte d'oportunitat electoralista, ja que hi ha eleccions sindicals a l'Ajuntament, van primar els interessos de les seves organitzacions i no del col·lectiu", afirma el sindicalista.

"La culpa és dels dos sindicats, però també hi ha la fal·làcia i la mentida que, durant dos mesos, l'alcaldessa va defensar aquest acord i ens provem que dijous, la regidora Maria Àngels Planas, una altra de les grans culpables d'aquesta situació, diu que l'acord amb l'alcaldessa no serveix i cal començar de zero. Tornen a usar l'engany a tot el col·lectiu de la policia municipal, que per desgràcia ens convertirem en actors d'aquesta campanya electoral", remata Fernández.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...