Notícies més llegides



Política


Girona

Paneque presenta un equip 'amb coneixement, experiència i la força per fer forta Girona de nou'

Política  -  29/03/2023  -  22:00

La socialista dona a conèixer la candidatura en un acte massiu a l'hotel Ultònia


Acte de Sílvia Paneque -  © Glòria Sánchez / GN

Acte de Sílvia Paneque - © Glòria Sánchez / GN



La candidata socialista a l'alcaldia de Girona, Sílvia Paneque, ha presentat aquest vespre, en un acte multitudinari a l'hotel Ultònia un equip "amb coneixement, experiència i la força per fer forta Girona de nou". Paneque ha presentat un equip format per socialistes i independents de la plataforma Gironins pel Canvi convençuda de les seves possibilitats per guanyar els comicis del 28 de maig, tant per la fortalesa del projecte com per les ganes de canvi de la ciutadania.

La número 1 del PSC gironí ha agraït la feina feta tant pels regidors socialistes de l'actual mandat com els de l'anterior, atorgant-los bona part del mèrit del camí de creixement que ha fet el partit en els darrers anys. "La seva feina, pensament i esforç són els que ens han deixat en aquesta parada des d'on es pot veure l'esperança del canvi i la convicció de la victòria", ha assegurat Paneque, que s'ha compromés a bolcar tot el seu temps i energia a la ciutat.

"La primera raó per guanyar aquestes eleccions és perquè aquesta vegada ho podem fer", ha assegurat entre aplaudiments.

"Hi ha un camí invisible que està fet de responsabilitat, de treball, de servei i de coneixement. És un viatge d'amor cap a Girona, de conèixer tots els detalls de la ciutat i de l'Ajuntament. Aquest camí també és un procés de transformació, de preguntes. T'interesses per una qüestió i preguntes. I aquestes preguntes et canvien", ha manifestat en un acte en què s'han desbordat les previsions d'assistència.

La candidata ha destacat el suport al seu projecte de moltes persones vinculades a la universitat, com la catedràtica emèrita Anna Maria Garcia; els professors Jordi Canal, David Vivó, Lluís Palahí, Elena del Rey, Olga del Rio, Dolors Muñoz i qui va ser rector de la UdG, Sergi Bonet, així com de l'intel·lectual Antoni Puigverd i del candidat número 4 de la llista, Maxi Fuentes, docent també a la UdG.

Per la socialista, la llista de persones que l'acompanyarà a l'Ajuntament "té un altíssim nivell, tant pel que fa a la seva capacitació, com pel que fa al compromís amb el servei a la cosa pública i a la ciutadania" i ha destacat que la cultura, la seguretat, l'esport i la seguretat tindran un pes important en la candidatura. També ha ressaltat la importància de tenir un projecte econòmic de progrés, de treballar per al creixement econòmic, i per a la força del comerç i del turisme.

"Girona ha perdut certa empenta, no ha aprofitat totes les oportunitats que tenia des del nostre punt de vista", ha conclòs.

L'equip del PSC

El número 2 de la llista, el Doctor en Història de l'Art Pere Parramon, ha ressaltat que la idea que la cultura i l'educació fan que les persones visquin més i millor és "un fonament, una prioritat i un compromís que es materialitza en tres aspectes: el que tenim, ho volem cuidar millor –‍els nostres museus i escoles‍, per exemple–‍; el que ens manca, volem tenir-ho –l'Arxiu provincial, o l'Espai de Creació Contemporània de Girona‍–; i el talent de la nostra gent, no volem que se'ns escapi –amb l'Escola d'Art i Disseny i amb ajuts adients, entre altres iniciatives".

Per la seva banda, Bea Esporrín ha explicat que comparteix la visió de transformació de la ciutat que té Paneque i ha apostat per un ajuntament que sigui "més eficient i previsor". "Tots hem patit el desgavell del contracte de neteja, la desinformació amb la nova empresa de l'aigua o hem vist que no s'ha fet res amb plans especials que havien sigut molt anunciats, com el de la Devesa o les Pedreres", ha assenyalat.

Maxi Fuentes ha reclamat la necessitat de recuperar la coherència d'un Estat social i democràtic afeblit i de fer-ho, en l'àmbit municipal, amb el desplegament de polítiques fonamentals en favor dels drets socials. "S'ha de treballar de manera coordinada entre serveis socials, habitatge, centres cívics, associacions i entitats. Els drets socials només poden garantir-se també a través d'una acció coordinada entre l'Ajuntament i els barris", ha reblat, assenyalant que "l'Ajuntament ha de ser als barris".

Cristina Cots ha posat l'èmfasi en l'economia i la creació d'oportunitats per a l'ocupació. "Necessitem aquest benestar que ens proporciona el treball, el bon funcionament de l'economia. Ningú hauria de quedar enrere, i per això hem de fer tot el possible perquè la ciutat funcioni, que atregui riquesa, turisme, que tingui vitalitat comercial i empresarial, que es creï ocupació. Que les administracions ajudin al teixit comercial i econòmic, que estiguin al seu costat en els moments complicats o difícils. Hem de dinamitzar, hem de ser ambiciosos, no ens hem d'acomodar", ha explicat.

Àngel Martínez ha destacat la importància de l'esport per a la salut dels gironins, i Carla Aguilera ha reclamat que s'ha de transformar Girona en una ciutat del s. XXI, verda, sostenible, feminista, justa i amable.

Per la seva banda, Josep Palouzié ha explicat que es presenta com a candidat per millorar la vida dels gironins pel que fa a la seguretat, l'incivisme, la vialitat o les ocupacions delictives, i Safy Balde, estudiant de dret i vicepresidenta de l'associació Ngollanen Koemen, ha explicat la seva satisfacció per poder representar a la comunitat senegalesa de Girona i poder treballar contra la segregació escolar.

 

 


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...