Notícies més llegides




Política


Platja d'Aro

Junts pregunta a l'Estat quan complirà amb la disposició addicional setena que afecta titulars de finques a Platja d'Aro

Política  -  28/03/2023  -  16:27

Els propietaris dels habitatges pateixen una "situació d'inseguretat jurídica" des de fa deu anys


Junts Platja d'Aro

Junts Platja d'Aro



La diputada de Junts al Congrés, Mariona Illamola i Dausà, ha preguntat a l'Estat quan complirà amb la disposició addicional setena que afecta titulars de finques a Platja d'Aro. Illamola ha registrat una pregunta on demana al Gobierno "quan complirà amb la disposició addicional setena Exclusió de determinats nuclis de població del domini públic marítim-terrestre (de la Llei 2/2013, de protecció i ús sostenible del litoral), on es determina el procediment d'identificació dels interessats a favor dels quals es pugui efectuar la transmissió i negoci jurídic".

Illamola Dausà ha registrat aquesta pregunta parlamentària després d'haver-se reunit amb la candidata de Junts per Castell-Platja d'Aro i s'Agaró a les eleccions municipals, Imma Gelabert, que li ha exposat aquesta problemàtica "que genera malestar i preocupació" entre molts titulars de finques del municipi.

I és que es tracta d'una qüestió que afecta milers de titulars de finques, entre altres municipis també a Castell-Platja d'Aro, que "pateixen una situació d'inseguretat jurídica per no haver-se adoptat l'ordre conjunta a la qual fa referència la citada disposició", assenyalen des de Junts.

Aquesta demora de gairebé deu anys, explica la diputada, "ha comportat que hagin quedat en els llimbs milers de propietaris afectats per aquest límit" i agreujada pel fet que "diversos registradors de la propietat, amb el suport de la Direcció General dels Registres i Notariat, es neguen a registrar operacions sobre aquestes finques, afectant amb això la seguretat del tràfic jurídic en la seva transmissió".

En aquest sentit, l'alcaldable de Junts, Imma Gelabert, insisteix que "cal resoldre un problema que arrosseguem des de fa deu anys, només cal aplicar la disposició que permet posar solució a la inseguretat d'aquests propietaris, que no poden fer cap operació amb la seva finca". "Vetllarem per tal d'aconseguir-ho", ha dit.


Autor: Redacció


#platjadaro


#platjadaro





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...