Notícies més llegides



Esports


Lo Port

Primoz Roglic conquereix Lo Port i és més líder

Esports  -  24/03/2023  -  19:21

L’eslovè aconsegueix la seva segona victòria a la Volta a Catalunya 2023


La Volta

La Volta



Primoz Roglic (Team Jumbo-Visma) ha aconseguit la seva segona victòria d’etapa i és més líder de la Volta a Catalunya 2023 després de la cinquena jornada, disputada entre Tortosa i l’arribada a Lo Port. L’eslovè ha tornat a viure un duel amb el campió del món Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) a les rampes de l’espectacular port de les Terres de l’Ebre, aconseguint ampliar el seu avantatge fins als deu segons.

La cinquena etapa de la 102a Volta Ciclista a Catalunya es prometia decisiva a les Terres de l’Ebre, amb un recorregut de 176,6 quilòmetres amb sortida a la ciutat de Tortosa i final a l’espectacular Lo Port, un final sempre determinant que enguany es pujava per tercera vegada a la història de la cursa ciclista catalana.

En els compassos inicials de l’etapa, després de diversos intents, el líder de la classificació de la muntanya Guillaume Martin (Cofidis) ha aconseguit consolidar una escapada juntament amb Tsgabu Grmay (Jayco-ALula), Ibai Azurmendi (Euskaltel Euskadi), Pablo Castrillo, José Félix Parra i Héctor Carretero (Equipo Kern Pharma) i Julen Amezqueta (Caja Rural-Seguros RGA).

Després pel pas per l’Alt de Bot i el Coll de Som (3a categoria) i els esprints intermedis de Móra la Nova i Roquetes, aquest últim a peu de l’ascens final, l’etíop Tsgabu Grmay ha estat l’últim ciclista de l’escapada a resistir al capdavant de la cursa a les primeres rampes de Lo Port. Poc després de ser atrapat per un grup de favorits ja molt seleccionat, ha estat Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) el primer en atacar a 4,5 quilòmetres de l’arribada, fent bona l’empenta demostrada una vegada més pel seu equip.

Ha estat una primera arrancada del campió del món a la que tan sols l’han pogut respondre Primoz Roglic (Team Jumbo-Visma) i el català Marc Soler (UAE Team Emirates), que ha intentat sorprendre amb un contraatac als dos grans dominadors d’aquesta Volta a Catalunya 2023. A dos quilòmetres de meta ha arribat a la seva alçada Joao Almeida, company de Soler, però no han pogut evitar un nou duel entre Evenepoel i Roglic, que en un últim quilòmetre frenètic ha acabat amb el triomf del líder Primoz Roglic (Team Jumbo-Visma).

L’eslovè ha aconseguit treure sis segons a un Evenepoel que ha defallit en els últims metres, i gràcies a quatre segons més amb les bonificacions, amplia el seu avantatge al capdavant de la classificació general de la Volta a Catalunya a deu segons per davant d’Evenepoel. En tercera posició s’hi situa el portuguès Joao Almeida (UAE Team Emirates), en la mateixa posició en què va acabar en la passada edició de la Volta, a 1:02 del liderat.

D’aquesta manera, la tensió continua sent màxima a la Volta a Catalunya 2023 a falta de dues etapes. La sisena serà aquest dissabte, amb un recorregut trencacames de 174,1 quilòmetres amb sortida a Martorell i arribada a Molins de Rei, amb l’ascens a l’Alt de la Creu d’Aragall (2a categoria) en els darrers quilòmetres. I sembla que tot estarà encara obert diumenge per l’etapa final a Barcelona, amb les sis pujades al Castell de Montjuïc.


Autor: Redacció


#lavolta


#lavolta





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...