Notícies més llegides



Actualitat Girona


Girona

Girona apagarà demà els llums de l’Ajuntament, la Catedral i la basílica de Sant Feliu amb motiu de l'Hora del Planeta

Actualitat Girona  -  24/03/2023  -  16:26

El consistori s’ha adherit, un any més, a la campanya que organitza l'ONG WWF que té per objectiu conscienciar sobre els efectes del canvi climàtic




Girona apagarà demà dissabte, dia 25 de març, els llums exteriors de l’Ajuntament de Girona, de la Catedral i de la basílica de Sant Feliu. El motiu és l'adhesió de la ciutat a la campanya l’Hora del Planeta de l’ONG WWF, la qual té com a objectiu que la població prengui consciència sobre els efectes del canvi climàtic. Igual que Girona, diferents ciutats i pobles d’arreu del món apagaran els llums dels principals edificis i monuments durant una hora, de les 20.30 h a les 21.30 h. Amb aquesta acció es convida a tothom a apagar els llums i els electrodomèstics de les llars per així reduir significativament el consum elèctric durant aquesta hora.

Amb l’adhesió a la campanya, l'Ajuntament de Girona fa seus els principis que mouen l’acció. Aquesta dècada ha de ser el punt d'inflexió en el qual es reconegui el valor de la natura i prioritzar la seva recuperació juntament amb el clima.  

En aquest sentit, des del consistori es treballa amb el Pla d'Acció pel Clima i l'Energia Sostenible aprovat l'any 2017, el qual recull 27 accions de mitigació del canvi climàtic i 17 accions d'adaptació, que al llarg d'aquest temps s'ha anat seguint i actualitzant.

Per fer front a l'emergència climàtica, s'ha iniciat l'elaboració del Pla de Transició Ecosocial com a estratègia de ciutat que pretén anar més enllà dels temes mediambientals. Un grup motor, format per representants de les entitats i de l'Ajuntament, ha dissenyat un procés participatiu amb la ciutadania que ha de portar a l'elaboració de l'estratègia de ciutat. En aquests moments s’està finalitzant el procés participatiu.

A més, l’any passat es va aprovar el GiroNat, un projecte compartit de ciutat, perdurable i demostratiu, que impulsa la biodiversitat i la infraestructura ecològica com a eixos vertebradors d'un gir de 180 graus cap a una renaturalització urbana, transformant Girona en una ciutat més verda, resilient i saludable. Aquest projecte és finançat amb els fons europeus Next Generation.

Més recentment, el 14 de febrer es va aprovar un plec de mesures per pal·liar l'emergència climàtica i ser més eficients energèticament en els equipaments municipals. Amb aquesta acció, l'Ajuntament de Girona pretén ser més eficient en l'ús dels recursos energètics, disminuint el consum de derivats del petroli i del carbó en la producció d'energia elèctrica.

L'Hora del Planeta va néixer a Sidney l'any 2007 com a gest simbòlic per cridar l'atenció sobre el problema del canvi climàtic. Des de la primera edició, la campanya s'ha convertit en un dels moviments ambientals més grans del món, oferint un altaveu a milions de persones i milers d'empreses i institucions que sumen més de 200 països.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...