Notícies més llegides



Actualitat Girona


Girona

ExpoJove oferirà propostes d’estudis i formació i pretén arribar novament als 9.000 visitants

Actualitat Girona  -  23/03/2023  -  10:26

El saló tindrà lloc els dies 29, 30 i 31 de març al Palau de Fires de Girona, comptarà amb 88 expositors i organitzarà més d’un centenar de xerrades i tallers


Expojove 2022

Expojove 2022



L’ExpoJove, el saló de la formació i l’ocupació de les comarques gironines, celebrarà la seva dissetena edició els dies 29, 30 i 31 de març al Palau de Fires. Els organitzadors pretenen arribar a les xifres d’assistència de l’any passat, amb més de 9.000 persones. La majoria dels visitants seran estudiants procedents de 90 centres que rebran propostes d’estudis i formació per a l’etapa posterior a l’ensenyament obligatori. L’esdeveniment comptarà amb 88 expositors, organitzarà més d’un centenar de xerrades i tallers (aproximadament 45 al dia) i la seva entrada serà lliure. Els dos primers dies, estarà obert de 9 del matí a 2 del migdia, i de 4 a 2/4 de 7 de la tarda. El 31 de març, l’activitat durarà de 9 a 14 hores. El principal públic són els estudiants, però també s’enfoca a famílies, professorat i tutors.

ExpoJove està organitzat per Fira de Girona, l’Ajuntament de Girona, el Consell Comarcal del Gironès i la Generalitat de Catalunya. El seu objectiu primordial és donar suport als joves, pares i mares, professorat, treballadors, emprenedors i aquelles persones en situació d’atur que vulguin ampliar o reprendre els seus estudis. Sota el lema ‘Dissenya el teu futur’, el saló oferirà als seus visitants les propostes d’estudis de batxillerat, cicles de formació professional, cicles d’arts plàstiques i disseny, ensenyaments esportius, programes de formació i inserció i formació de persones adultes amb la voluntat de confirmar-se com un punt de referència per a la formació que va més enllà dels 16 anys. A part dels estudis universitaris i de nivell superior, també posa al damunt de la taula cursos d’idiomes i assessorament per als joves, entre d’altres opcions.

 Coralí Cunyat, directora de Fira de Girona, explica que l’ExpoJove “és un saló que pretén ajudar i orientar els estudiants a dissenyar la seva carrera professional, explicant tot el ventall de possibilitats que existeixen. Està enfocat sobretot als nois i noies que cursen quart d’ESO, a qui se’ls presenta la seva primera gran decisió perquè han de triar si més endavant cursaran Cicles Formatius o faran el Batxillerat. Se’ls parla dels possibles itineraris, de tota l’oferta formativa existent i es completa amb d’altres serveis com ara cursos d’idiomes, residències universitàries...”

El saló s’estructurarà en diferents espais. S’exposaran les possibilitats formatives a la zona de ‘Formació’, mentre que ‘Orientació laboral’ i ‘+Recursos’ s’enfocarà més en l’apartat ocupacional. De dimecres a divendres i en diferents sales habilitades es duran a terme unes 45 xerrades i tallers al dia sobre formació, ocupació o recursos. El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya oferirà una mostra dinamitzada dels ensenyaments professionals de Grau Mitjà i Grau Superior que es realitzen actualment a les comarques gironines. Estudis, per exemple, d’agrària, arts gràfiques, comerç i màrqueting, fusta i moble, tèxtil, confecció i pell, arts plàstiques i disseny, hoteleria, electricitat i electrònica.

Per aquesta dissetena edició s’ha renovat la seva pàgina web (expojove.firagirona.com), presentant una plataforma que, en català i castellà, ofereix als seus usuaris tota la informació possible sobre el saló. Amb una presentació senzilla, visual i intuïtiva, presenta els 88 expositors ordenats alfabèticament, ofereix el llistat d’activitats i tallers diaris, es recorden edicions anteriors, es mostra un catàleg de serveis i facilita la consulta de notícies relacionades amb l’ExpoJove d’anys anteriors.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...