Notícies més llegides



Alt Empordà


Castelló d'Empúries

Nova edició del Pressupost Participatiu: tu votes, tu tries! a Castelló d'Empúries

Alt Empordà  -  17/03/2023  -  15:55

L’Ajuntament manté la partida de 250.000€ per aquesta nova convocatòria del projecte. Les propostes es podran presentar del 20 de març al 20 d’abril


Ajuntament de Castelló

Ajuntament de Castelló



L’Ajuntament de Castelló d’Empúries, a través de la Regidoria de Participació Ciutadana, impulsa enguany la sisena edició del Pressupost Participatiu. Els veïns i veïnes, doncs, tindran l’oportunitat un any més de decidir a quins projectes volen destinar lapartida econòmica del pressupost municipalque el consistori reserva per aquest projecte; i que enguany torna a ascendir fins als 250.000€.

Aquest divendres 17 de març el consistori ha presentat públicament el projecte en un acte públic celebrat a la Sala Gòtica. Anna Massot, regidora de Participació Ciutadana, explica que “donada la bona acceptació que ha tingut fins ara la iniciativa, volem continuar consolidant i fent créixer aquest projecte. Per això, enguany ampliem els punts de recollida de propostes amb la col·laboració dels Instituts del municipi i hi tornem a destinar una partida de 250.000€. Animem tots els veïns i veïnes a prendre-hi part activament, conscients que totes les propostes que ens arribin poden representar un salt qualitatiu per a la comunitat”.

Per la seva part, l’alcalde Salvi Güell, valora que “any rere any el projecte de Pressupost Participatiu ens ha vingut demostrant que tenim una població activa i decidida a tenir veu i vot en la construcció del municipi que volem entre totes i tots. La participació ciutadana és clau per avançar junts i creiem fermament en el potencial que tenen projectes com aquest a l’hora d’empoderar els nostres veïns i veïnes”.

Inici de la fase de presentació de propostes

Del 20 de març al 20 d’abril restarà obert el període de recollida de propostes, que es poden fer arribar a través de tres vies:

  • Per mitjà del webwww.tutriescastello.cat.
  • Dipositant la butlleta del tríptic en les bústies ubicades a Castelló (OMAC, Biblioteca municipal, Espai Jove “El Centro” i l’INS Castelló) i a Empuriabrava (Oficina de Turisme d’Empuriabrava, Espai Alberes i IE El Bruel Empuriabrava).
  • A la parada del mercat setmanal habilitada per l’Ajuntament els dies 21 de març (Castelló) i 1 d’abril (Empuriabrava).

No hi ha límit d’edat en la presentació de propostes i per tal que els projectes proposats siguin admesos han de:

  • Respectar el marc normatiu i legal existent.
  • Ser de competència municipal.
  • No contradir plans ja aprovats per l’Ajuntament.
  • Ser realitzables tècnicament.
  • No sobrepassar els 150.000€  (d’aquesta manera es garanteix que com a mínim es puguin executar dos projectes).
  • Ser considerades una inversió.

Valoració tècnica de les propostes i convocatòria d’un Fòrum Ciutadà

Totes les propostes recollides presencialment i electrònica seran valorades tècnicament pels serveis tècnics municipals. Així, totes aquelles que compleixin els requisits i no superin el pressupost fixat seran admeses. Finalitzada aquesta fase es publicarà un document amb les propostes vàlides i desestimades; en el cas d’aquestes últimes s’especificarà el motiu.

Més endavant, durant el mes de juny (en una data encara per a concretar), la ciutadania serà cridada a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització; una sessió participativa oberta a tots els veïns i veïnes en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que seran els que finalment se sotmetran a votació popular.

Votació popular

En la darrera fase del procés, les propostes finalistes seran sotmeses a votació ciutadana. Hi podran participar de forma online i a través dels punts de votació telemàtica distribuïts pel municipi totes aquelles persones empadronades al municipi majors de 16 anys. En aquest sentit, l’Ajuntament es compromet a integrar en el pressupost municipal del 2024 les propostes més votades fins a esgotar la partida de 250.000€.


Autor: Redacció


#castello


#castello





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...