Notícies més llegides



Alt Empordà


Llançà

Llançà estrena quatre punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

Alt Empordà  -  14/03/2023  -  15:37

Un acord entre Endesa X Way i l'Ajuntament permet instal·lar-ne a la zona del port i a tocar del nucli antic


Punts de recàrrega

Punts de recàrrega



Llançà ha estrenat els seus quatre primers punts de recàrrega per a vehicles elèctrics gràcies a un acord entre Endesa X Way, la nova línia de negoci d'Endesa dedicada exclusivament la mobilitat elèctrica, i l'Ajuntament de Llançà.

A l'avinguda Pau Casals, a prop de port, s'ha instal·lat un carregador ràpid a 60 kW que permet alimentar dos vehicles de manera simultània i que puguin carregar la bateria per a 100 quilòmetres d'autonomia entre 15 i 30 minuts.

A la plaça de les Esplanes, més propera al nucli antic del municipi, s'ha instal·lat un equip semiràpid a 22 kW que també permet connectar dos vehicles alhora, en aquest cas amb un temps mitjà d'entre 45 minuts i 1 hora de recàrrega per poder circular durant 100 quilòmetres, per aquelles persones que tinguin pensada fer una visita més llarga a la població.

Són carregadors universals amb els estàndards europeus de manera que serveixen per a qualsevol model de vehicle elèctric.

Pol Olivella, de Desenvolupament d'infraestructura de vehicle elèctric a Endesa X Way, destaca que "Llançà és un municipi estratègic per continuar facilitant i promovent la mobilitat elèctrica i sostenible. Està molt a prop de la frontera amb França per la N-260 i enllaça amb l'inici del Golf de Lleó..." "A més, els dos punts de recàrrega ràpids (60kW) que hem posat en servei aquí a Llançà són els primers del tram nord de la Costa Brava des de l'Escala, on hi tenim dos equips, i completen l'oferta de la zona propera al Cap de Creus juntament amb els punts que tenim operatius a Cadaqués", indica.

Per la seva banda, l'alcaldessa Núria Escarpanter, valora "molt positivament que per fi a Llançà es disposi d'un servei d'aquest tipus tan necessari i que aquests estiguin repartits en els nuclis més importants del poble: Port i Vila. Pensem que tant per la gent del poble com pels nostres visitants, serà quelcom molt ben rebut i que se'n farà molt d'ús i també afegeix que no descarta seguir en converses per anar ampliant els llocs de futurs carregadors per a cotxes elèctrics en altres zones de Llançà".

La recàrrega de vehicles elèctrics es pot fer d'una manera molt senzilla gràcies a l'aplicació per a mòbils d'Endesa X Way (disponible en IOS i Android). A través d'aquesta plataforma digital,els usuaris poden localitzar l'estació de recàrrega, conèixer el seu estat, i, fins i tot, abonar les recàrregues amb la seva targeta de crèdit.

Desplegament de xarxa de recàrrega d'ús públic

Actualment, Endesa X Way té instal·lats 4.200 punts de recàrrega públics a tot l'Estat, una quarta part dels quals (més de 1.000) són a Catalunya. En el cas concret de la comarca de l'Alt Empordà, Endesa X Way ja compta amb 38 punts de recàrrega, en municipis com Figueres, La Jonquera, Vilamalla, Llers, L'Escala, Colera, Cadaqués, entre d'altres, a més dels quatre de Llançà.


Autor: Redacció


#llança


#llança





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...