Notícies més llegides




La Selva


Vidreres

S'inaugura un monument d'homenatge als donants de sang de Vidreres

La Selva  -  11/03/2023  -  15:14

L'acte d'inauguració de l'escultura s'ha fet aquest matí a les 12 h amb companyia de diferents entitats i representants de l'Associació de Donants de Sang


Monument d’homenatge als donants de sang de Vidreres

Monument d’homenatge als donants de sang de Vidreres



A Catalunya cada dia calen 1000 donacions de sang per a cobrir les necessitats dels pacients ingressats als hospitals. I aquesta és una crida que cal recordar, ja que en situacions excepcionals com l'arribada de Nadal, els festius o els ponts, el canvi d'hàbits dels ciutadans fa que les reserves baixin, mentre que les necessitats sempre es mantenen.

Per tal d'agrair les donacions de sang que fan els vidrerencs i vidrerenques aquest matí s'ha inaugurat, al carrer Onyar, un monument d'Homenatge als donants de Sang de Vidreres. La figura és un disseny dels alumnes de 2n d'ESO de l'IES Vidreres (promoció 2018-2019).

La figura vol reconèixer l'esforç i fer agraïment a totes les persones donants de sang. El projecte de l'escultura rep el nom de "gota giratòria" i està basada en els escultors Jeff Koons i Clares Odensburg. Per als alumnes aquesta escultura vol dir vida: és un cor que dona sang a un altre cor.

En l'acte hi ha assistit Jordi Camps, alcalde de Vidreres; Eva Madrenys, regidora de Sanitat; Maria Rosa Grau, responsable de la comarca de la Selva de l'ADS Girona; Pedro Valle, de la Vocalia de Xarxes de l'ADS Girona; i Meritxell Casacuberta, promotora a Girona del Banc de Sang i Teixits A banda dels alumnes que han dissenyat l'escultura, també hi ha estat present Andreu Encinas, director de l'Institut de Vidreres. També hi ha hagut representació de diverses entitats locals, així com diversos membres del consistori.

Andreu Encinas, director de l'Institut, ha parlat del projecte educatiu lligat al disseny de l'escultura: "amb aquests projectes els alumnes adquireixen uns valors importants que ens serveixen per construir una societat millor".

També ha fet unes paraules Meritxell Casacuberta, promotora a Girona del Banc de Sang i Teixits, ha explicat que "estem molt contents de ser aquí, sense les associacions delegades no es podria fer la tasca que es fa. Aquí a Vidreres l'associació és rellevant perquè cada vegada que venim aconseguim un centenar de donacions. Això és molt significatiu perquè no es pot fabricar sang i en cal molta". A banda ha afegit que: "solem col·laborar amb centres educatius, ens cal relleu generacional perquè el jovent no sol donar sang".

Per la seva banda la regidora de sanitat Eva Madrenys ha posat l'accent en la simplicitat del gest de donar sang: "el que fem és ben senzill, la feina ve després per processar-la, analitzar-la i transportar-la per oferir-la a qui la necessita. Us imagineu com un gest tan fàcil és tan important? És tan important que salva vides!"

En el seu discurs l'alcalde, Jordi Camps, ha volgut agrair la tasca de tots els vidrerencs i vidrerenques que donen sang. Ha animat a la gent a donar sang i altres teixits: "cada donació de sang és un èxit i cal celebrar-la, cal que tothom faci donacions, perquè necessitats d'aquest teixit n'hi ha cada dia sense excepció".

Tant l'alcalde com la regidora han agraït en els seus parlaments la feina creativa dels alumnes de l'Institut de Vidreres.

L'Associació de Donants de Sang ha volgut homenatjar a l'Ajuntament i a l'Institut amb una placa commemorativa. L'acte, que ha acabat amb un petit refrigeri, ha estat amenitzat per alumnes de l'Escola de Música.

El 17 de febrer passat es va fer la darrera donació de sang al municipi, a l'escola Sant Iscle. Hi va haver 101 donacions, 9 donacions de plasma, 14 oferiments i 15 donants nous.


Autor: Redacció


#vidreres


#vidreres





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...