Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Olot reconeix a Lluís Solé Bassols la seva contribució al Carnaval i a la Cultura Popular

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  22/02/2023  -  08:57

L'Ajuntament d'Olot li ha fet entrega d'un guardó en reconeixement a la feina que realitza amb els seus 93 anys i de forma ininterrompuda des de la seva jubilació del món laboral a través de la Colla Carnavalesca d'Olot i Castellfollit de la Roca


Ajuntament d'Olot

Ajuntament d'Olot



Nascut l'1 de setembre de 1929 a Batet de la Serra, Lluís Solé Bassols ha dedicat tota la seva vida al Carnaval. Aquest dimecres, 22 de febrer, l'Ajuntament d'Olot ha volgut retre-li un homenatge i reconeixement en agraïment al seu treball i vida dedicada a la creació de les carrosses amb la Colla Carnavalesca d'Olot i Castellfollit de la Roca que es va crear ara fa 30 anys.

Als cinc mesos de vida, la seva família es va desplaçar al barri de Sant Cristòfor d'Olot i després d'una infància repleta d'activitat, dels 14 als 16 anys, Lluís Solé va començar a aprendre l'ofici d'ebenista al taller d'en Rius. Posteriorment i durant 48 anys, va encarregar-se de perfeccionar el seu art amb els Germans Vives.

Al llarg de tota la seva vida, la família ha ocupat un lloc ben especial; tant la seva família pròxima – impulsant les vocacions i estudis dels seus fills dins del món de la sastreria d'espectacles- així com la família carnavalesca que va ajudar a néixer i amb la que porta vinculat des de fa 30 anys.

En concret, des del 1993 - l'any de la seva jubilació - Lluís Solé ha estat un dels principals dinamitzadors de la colla la Carnavalesca d'Olot i Castellfollit de la Roca, encarregant-se d'idear i fabricar les carrosses de l'equip. Arran de tot aquest treball, aquest dimecres 22 de febrer a l'edat de 93 anys, Lluís Solé ha estat reconegut per l'Ajuntament d'Olot com un dels màxims propulsors de la cultura popular olotina.

L'alcalde d'Olot, Pep Berga, ha destacat la feina feta per Lluís Solé a l'entrega del reconeixement que s'ha portat a terme a l'Ajuntament d'Olot. Membres de la seva família, de la Carnavalesca i del CIT s'han reunit a l'acte que ha tingut lloc a la Sala Gussinyé.

Un carnaval ple de vida
L'entrega d'aquest guardó d'agraïment coincideix amb la commemoració dels 30 anys d'existència de la colla la Carnavalesca d'Olot i Castellfollit de la Roca, l'entitat que Lluís Solé va impulsar i que tornarà a sortir un any més aquest dissabte, 25 de febrer pels carrers d'Olot en la popular rua de Carnaval.

Els actes del Carnaval d'Olot van començar el passat dissabte, 18 de febrer, amb el Carnestoltes Infantil que va aplegar centenars de persones al Parc Nou. I va ser
precisament durant el cap de setmana passat quan les colles d'Olot i la Garrotxa van participar de la rua del Carnaval de diferents poblacions de la costa, on han recollit nombrosos premis.

Però serà aquest dissabte 25 de febrer quan la Gran Rua del Carnaval farà ballar la ciutat d'Olot. A les cinc de la tarda, les colles sortiran del pavelló firal, passaran per l'avinguda Santa Coloma, el Passeig de Barcelona fins a Plaça Clarà i Bisbe Vilanova. Després hi haurà el sopar de penyes i el lliurament de premis del Concurs de Carrosses i Comparses. Com és habitual i per assegurar el bon funcionament i mobilitat de les comparses i colles, es desviarà el trànsit al matí entre 11 i 12 i a partir de les 15 h i fins a les 22 h pels carrers esmentats.

Els actes del Carnaval arrencaran divendres 24 de febrer amb 'L'espectacle reial' a càrrec dels Reis i Reines dels darrers carnavals i ball amb música. L'endemà dissabte també se celebra el Concurs de Comerços i Aparadors ambientats de Carnaval organitzat per l'Associació de Comerciants d'Olot (ACO) i, a les 11 del matí començaran les rues amb el recorregut de la Reina i el Rei pel centre de la ciutat. L'endemà, diumenge 26 de febrer, serà el torn del 6è Concurs Recital de Poesia Eròtica d'Olot.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...