Notícies més llegides




La Selva


Vidreres

Vidreres celebra el retorn 'a la normalitat de sempre' en la tradició del ranxo

La Selva  -  21/02/2023  -  18:40

Camps destaca la gent vinguda d'arreu per viure el dimarts de Carnaval


© Albert Busquets / GN

© Albert Busquets / GN



Satisfacció a Vidreres pel retorn "a la normalitat de sempre" en la tradició del ranxo, una de les festes més arrelades del Carnaval a les comarques gironines. Aquest migdia s'han servit els 3.000 litres de la tradicional sopa que l'Associació del Ranxo de Vidreres prepara amb el menjar que els veïns han anat donant en els darrers dies.

L'alcalde vidrerenc destaca que l'organització està "molt contenta" perquè el 2023 és per fi l'any de la recuperació de la normalitat de la festa després de l'edició del 2021 en què la pandèmia va obligar a adaptar el ranxo al format virtual i de l'any passat, en què encara hi havia covid. "Aquest any per fi els ranxers i les ranxeres tornen a fer el ranxo amb la normalitat de sempre", destaca Camps.

En aquesta ocasió, són 29 peroles les que han bullit des de primera hora del matí a la plaça Lluís Companys per poder servir uns 10.000 plats als veïns de Vidreres, però també a molta gent vinguda d'arreu, recorda el batlle.

Un dels que no ha volgut perdre's la festa ha sigut l'exconseller de la Presidència, Jordi Turull, que en una piulada a Twitter ha definit el ranxo de Vidreres com "una festa de referència al nostre país", que "relliga tantes coses", posant com a exemple "tradicions, festa, participació i implicació de tot el poble".

Una altra visita il·lustre ha sigut la de la cònsol major de la Massana, Olga Molné. El territori andorrà s'ha agermanat amb Vidreres i junts sumaran esforços per aconseguir que els ranxos, escudelles i sopes històriques siguin declarats Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

I és que la sopa d'aprofitament fa més d'un segle llarg que es prepara a Vidreres el dia abans de l'enterrament de la sardina. La primera fotografia del ranxo de Vidreres que es conserva és de 1922 i és obra de Valentí Fargnoli.

 

 


Autor: Redacció


#vidreres


#vidreres





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...