Notícies més llegides



OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Nova edició del Circ Social d’Olot

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  09/02/2023  -  12:28

Aquest 2022, set joves garrotxins han après tècniques de circ. Gairebé la totalitat repeteixen en la segona edició d’aquesta formació inclusiva que està destinada a adolescents amb i sense risc d’exclusió social


Ajuntament d'Olot

Ajuntament d'Olot



Nova edició del Circ Social d’Olot. Després de l’èxit assolit el 2022, l’Ajuntament d’Olot amb l’Associació GiraCirc i l’Associació Desperta Espurnes col·laboren per tirar endavant una nova edició d’aquesta formació que permet formar joves en l’àmbit del circ, potenciant la inclusió social, la salut emocional i psicològica així com augmentar l’autoestima, seguretat i potenciar el treball en equip.

D’aquesta manera, es dona continuïtat al projecte iniciat a Olot, mantenint el conveni amb l’Ajuntament d’Olot i els formadors, formadores participants. Durant aquest 2022, un total de 7 joves – 2 adolescents nouvingudes amb referents familiars al territori, 4 joves procedents dels Serveis d’Infància gestionats per Suara i 1 veïna de Riudaura – han participat de les sessions formant-se en arc, malabars, cordes i altres disciplines de circ.

Gairebé la totalitat d’ells i elles – 6 joves – repetiran en la segona edició d’aquesta formació que arrenca aquest mes de febrer. En total, s’espera que una desena de joves puguin formar-ne part. En total, es portaran a terme 24 sessions gratuïtes de dues hores cada una i es posarà especial èmfasi en la formació d’aeris – trapezis i teles – interpretació, clown i malabars. La formació s’ofereix a l’edifici de l’antiga Hidroelèctrica, propietat municipal i que actualment utilitzen els Xerrics d’Olot com a local social i va a càrrec de Jordi Planella, d’Arrian Produccions, que s’encarregarà de la vessant de clown i d’una membre de la Cooperativa de Circ de Catalunya per a les disciplines aèries.

Els tallers es tornaran a portar a terme els dimecres i dijous de 17.30 a 19.30 h. A part, tal com l’any passat, els participants podran tornar a mostrar els coneixements adquirits al Festival GiraCirc de Collsuspina que enguany arriba a la seva 8a edició. Així els participants poden conèixer de primer mà el context artístic professional del món del circ així com les possibles sortides professionals.

Un projecte formatiu pioner, inclusiu i premiat

La formació està destinada a joves amb i sense risc d’exclusió social, incidint principalment en la inclusió per donar sentit a una formació que va més enllà d’estigmes i idees preconcebudes. D’aquesta manera, els participants seran un grup heterogeni format per joves provinents de centres gestionats per la Cooperativa Suara, joves nouvinguts a Olot i la Garrotxa i joves nascuts a la comarca.

La iniciativa disposa del suport i finançament de la Cooperativa Suara que s’encarrega d’aportar els recursos necessaris per adquirir el material tècnic especialitzat i cobrir les hores dels professionals formadors. Olot ha estat la primera ciutat on s’ha desplegat el projecte fora de la comarca del Moianès, on va néixer la iniciativa.

L’objectiu és poder-hi donar continuïtat de cara als pròxims anys construint noves oportunitats educatives, formatives i de creixement personal per als joves d’Olot i de la comarca.

El passat 21 de desembre de 2022, dins de la Nit de Circ dels Premis Zirkólika, celebrada al Mercat de les Flors de Barcelona, el Festival Giracirc va ser reconegut amb el guardó en la categoria ‘Millor iniciativa per la projecció del Circ i la Formació’ després de 8 anys de treball consolidant el circuit cultural de circ a Collsuspina.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...