Notícies més llegides



Pla de l'Estany


Banyoles

Banyoles aprova definitivament el Pla de Millora Urbana del sector de La Providència

Pla de l'Estany  -  31/01/2023  -  16:44

A l'espai de l'antiga església està previst ubicar-hi la futura biblioteca. També s'aprova que l'aparcament privat del front d'estany passi a ser públic




El ple de l'Ajuntament de Banyoles va aprovar definitivament ahir al vespre el Pla de Millora Urbana del sector de La Providència, al carrer de La Muralla. Amb aquesta aprovació, es desencalla urbanísticament la construcció de la futura biblioteca a l'espai que ocupava l'antiga església. El ple també va aprovar la construcció d'un aparcament dissuasiu per a vehicles al front d'Estany.

El Pla de Millora Urbana del sector de La Providència preveu la reordenació de volums del sector, protegint l'edifici de l'antic convent per destinar-lo a titularitat pública i situar-hi la futura biblioteca, amb un espai de més de 2.000 metres quadrats. També permetrà crear un nou espai lliure entre el convent i els nous habitatges que es construiran per connectar la zona verda del parc de la Muralla i la plaça de Mas Peraseca, amb més de 800 metres quadrats de zona verda. Finalment, el nou edifici d'habitatges, amb 2.000 metres quadrats, es concentrarà als extrems est i oest de l'àmbit i tindrà façanes als carrers de la Muralla, a la plaça Mas Peraseca i a la futura zona verda.

Ara, una vegada aprovat definitivament el Pla de Millora Urbana, l'Ajuntament podrà iniciar els tràmits per convocar el concurs bàsic i executiu de la futura biblioteca. L'alcalde Miquel Noguer va destacar en el ple que "aquest sector es convertirà en un pol cultural de la ciutat, amb el nou Museu Arqueològic i la futura biblioteca, a més de suposar una millora per a tota la zona i connectar barris de la ciutat".

D'altra banda, el ple va aprovar també definitivament el Pla de Millora Urbana d'ordenació de volums del sector centre de l'illa terciari, al Front d'Estany, situat entre el Passeig Darder i el carrer Sardana per ubicar-hi un aparcament dissuasiu per a vehicles. Aquest aparcament, de prop de 2.000 metres quadrats fins ara era privat i amb el nou planejament urbanístic passarà a ser municipal. El regidor d'Urbanisme, Albert Tubert, ha destacat que aquesta actuació, una vegada es desenvolupi, "permetrà ordenar aquesta illa, complementar l'oferta turística, lúdica i hotelera del sector amb una nova guingueta i alliberar de vehicles el front d'Estany".

Consolidant els 20.000 habitants

El ple municipal va aprovar també el padró municipal d'habitants de Banyoles a 1 de gener de 2022 que se situava en 20.187 persones. També es van aprovar les tarifes del servei urbà de taxi per a l'any 2023 que, d'acord amb les tarifes aprovades pel Govern de la Generalitat, s'incrementaran en un 5,6%.

En conclusió, el ple municipal va aprovar una moció conjunta de tots els grups municipals del ple de suport a la iniciativa per a la pau 'Aturem les Guerres' presentada per la Plataforma Aturem la Guerra del Pla de l'Estany.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...